Αναζήτηση Ειδήσεων
Επίσκεψη Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη στη Χερσόνησο

Επίσκεψη Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη στη Χερσόνησο

Γράφει ο Αιμίλιος Παττακός.

Μια μέρα μετά από την ανακοίνωση της υποψηφιότητας μου με τον συνδυασμό του Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη το τηλέφωνο μου ξαναχτύπησε για άλλο λόγο αυτή τη φορά.
Ήταν παλι ο Αλέξανδρος ο οποίος μου εξέφρασε την επιθυμία του να επισκεφθεί την περιοχή μας για να συναντήσει κατοίκους , φορείς και δημότες προκειμένου να πληροφορηθεί δια ζώσης τα προβλήματα τους.

Χωρίς να θέλω να φανώ αγενής και αφιλόξενος του εφερα καποιες αντιρρήσεις και εξεφρασα κάποιες επιφυλάξεις , επισημαίνοντας του ότι η περιοχή δεν έχει την καλοκαιρινή αυρα που ολοι θέλουν να την επισκεφθούν.
Του μίλησα για τα κλειστά μαγαζιά και τη μικρή αγορά σε σχέση με το καλοκαίρι και την εικόνα εγκατάλειψης που έχει η χειμωνιάτικη Χερσόνησος προσπαθώντας να τον αποθαρρυνω για αυτήν την επίσκεψη , όπως κάνουμε όταν το σπίτι μας είναι ακατάστατο και δε θέλουμε επισκέψεις .
Με παράπονο του είπα για τη Χερσόνησο οτι την άνοιξη είναι μια δεσποινίδα πολλά υποσχόμενη που ολοι θέλουν να τη γνωρίσουν , το καλοκαίρι μια όμορφη γυναίκα που ολοι την επιθυμούν, το φθινόπωρο μια κουρασμενη μεσοκοπη , ενω το χειμώνα είναι μια γρια που βρίσκεται σε μη παραγωγικη ηλικία εντελώς παραμελημένη.
Παρόλες τις εικόνες που περιέγραφα η επιθυμία του για επίσκεψη ήταν σθεναρή , τονίζοντας μου οτι θέλει να βαδίσει και να συνομιλήσει στα πεζοδρόμια και στα καφενεία με τους κατοίκους που στηρίζουν την περιοχή δώδεκα μήνες το χρόνο.

Φτάνοντας το πρωί της Δευτέρας που είχαμε ραντεβού με το δήμαρχο Χερσονήσου κ.Μαστορακη , με περίμενε μια έκπληξη.
Ο Αλέξανδρος είχε έλθει μόνος του με το αμάξι του χωρίς συνοδεία συμβούλων και υποστηρικτών , απλός, λιτος και έτοιμος για μάχη.
Η συνάντηση με το δήμαρχο και τους αντιδημάρχους ήταν περιγραφική ως προς τα πρόβληματα που αντιμετωπίζουν μέσα σε ένα φιλόξενο περιβάλλον και με κεντρική εξουσία που βάζει συνεχώς εμπόδια στην ανάπτυξη.

Μετά την συνάντηση με τη δημοτική αρχη αφού υπήρχε αρκετός χρόνος κατευθυνθηκαμε στο Λ. Χερσονήσου.
Εκεί οι κάτοικοι τον υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό και συνομίλησαν μαζί του.
Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη η επίσκεψη του Αλέξανδρου , ενώ κάποιοι επισήμαναν ότι ο νυν περιφερειάρχης δεν έχει έλθει τα εννιά χρόνια της θητείας του ποτέ στην περιοχή ούτε είχε κάνει περιοδεία για να συνομιλήσει με τους κατοίκους.
Κάποιοι μάλιστα εξέφραζαν παράπονα ότι είναι τεράστια αδικία για τον τέταρτο πληθυσμιακά και ισχυρό πυλώνα οικονομικά δήμο , να βιώνει αυτή την εγκατάλειψη και την απαξίωση από την κεντρική εξουσία , παρομοιάζοντας το δήμο σαν την αγελάδα που το κράτος αρμεγει αλλά δεν την ταιζει.
Για τους παραπάνω λόγους ήταν θετική έκπληξη για πολλούς να έχουν μπροστά τους τον υποψήφιο περιφερειάρχη ο οποίος ήταν έτοιμος να τους ακούσει.
Συνομίλησε με νέους επιστήμονες οι οποίοι εξέφρασαν τα παράπονα τους για την ανεργία, με επιχειρηματίες του τουρισμού οι οποίοι επισήμαναν την έλλειψη υποδομών και την ανυπαρξία έργων κοινής ωφέλειας αναφέροντας τη γραφειοκρατία ως ανασταλτικό παράγοντα.
Επίσης έγινε συνάντηση με τον πρόεδρο του Εμπορικού συλλόγου ο οποίος ανέφερε την έλλειψη πάρκινγκ , φωτισμού ακόμα και σε κεντρικούς δρόμους και την κακή ποιότητα του τουρισμού τα τελευταία χρόνια.
Περπατώντας όμως στην πόλη με τα λίγα ανοιχτά και τα πολλά κλειστά μαγαζιά, μπήκαμε σε καφέ , ζαχαροπλαστεία και καφενεία που συναντήσαμε κόσμο ο οποίος είναι άνεργος το Χειμώνα και ανέφερε το θέμα της επιμήκυνσης της τουριστικής σεζόν , ενώ κάποιοι τον ρώτησαν για το θέμα των ημερών που ήταν η ψήφιση στη Βουλή της συμφωνίας των Πρεσπών που εξέφρασε την αρνητική του θέση.
Η αμεσότητα του Αλέξανδρου η απλότητα και ο ήπιος χαρακτήρας του κέρδιζε ακόμα και αυτούς που δυσπιστουσαν απέναντι του και τελικά έβλεπαν έναν άνθρωπο ο οποίος ήθελε να ακούσει και να αφουγκραζεται την κοινωνία .
Η επίσκεψη του δεν ήταν επιδερμική και βιαστική σαν αυτές που γίνονται με ταχύτητα γιατί ακολουθεί ο επόμενος προορισμός
Έδινε στον καθένα τον χρόνο που χρειαζόταν για να εκθέσει τις απόψεις του και κατάφερε να κερδίσει το ενδιαφέρον και τη συμπάθεια όλων των ηλικιών με το χαμόγελο και την καλή διάθεση και δεν άφησε κανένα παραπονούμενο ακούγοντας όλες τις απόψεις και τους προβληματισμούς.

Μετά τις συζητήσεις με τον κόσμο έγινε συνάντηση με τον πρόεδρο των διευθυντών ξενοδοχείων ο οποίος του είπε τις απόψεις του για τον τουρισμό.
Οι επαφές συνεχίστηκαν με τον Αντιδήμαρχο τουρισμού ο οποίος τον ενημέρωσε για δράσεις που έχουν γίνει από το δήμο και αφορούν τον τουρισμό.

Οι εντυπώσεις που άφησε ο Αλεξανδρος από την επίσκεψη ήταν μόνο θετικές αφού ικανοποίησαν και το αίσθημα των δημοτών που ζητούν περισσότερη προσοχή από το κεντρικό κράτος και την περιφέρεια .
Η υπόσχεση που έδωσε στους κατοίκους και σε μας που τον συνοδευαμε ήταν ότι θα λάβει υπόψιν του τα προβλήματα και τις ελλείψεις στις υποδομές και την ανάγκη μεγάλων έργων για την περιοχή, όπως και πολλά από αυτά που άκουσε θα τα χρησιμοποιήσει στο πρόγραμμα του , γιατί μόνο έτσι θα υπάρχει κέρδος από την επίσκεψη του.

Αυτό όμως που άρεσε περισσότερο στον κόσμο και συζητήθηκε μετά την φυγή του ήταν ότι ήταν ζεστός , πραγματικός και ανθρώπινος με νεανική φρεσκάδα , δύναμη και μάτια που έλαμπαν από αποφασιστικότητα.
Έβλεπες τον κόσμο να επιζητά το νέο και να επικροτεί τον καινούργιο τροπο επικοινωνίας και να απορρίπτει τους πολιτικούς που είναι κλεισμένοι στα γραφεία τους αποκομμένοι από την κοινωνία και τα πρόβληματα της.
Δεν έδωσε την εικόνα πολιτικού παλαιάς κοπής με ψεύτικες υποσχέσεις και λαϊκισμούς , αλλά ενός ανθρώπου από τη διπλανή πόρτα που ξέρει ομως τι θέλει και πως να το κάνει χρησιμοποιώντας παράλληλα τις νέες τεχνολογίες
Ο Αλέξανδρος εκφράζει αυτό που πραγματικά θέλει η κοινωνία , τη γνώση , τη νεανική φρεσκάδα , την καθαρότητα του χαρακτήρα και τον φιλόδοξο νέο με αρχές που θέλει να πετύχει χωρίς όμως να κουβαλά βάρη.

Υ.Γ.
Η υπόσχεση ότι θα τον ξαναδούμε τουλάχιστον δύο φορές ακόμα στο δήμο μας μέχρι τις εκλογές παρόλο το πρόγραμμα του και ότι θα γυρίσει όλη την Κρήτη τουλάχιστον δέκα φορές δείχνει την όρεξη του και την αποφασιστικότητα του.

Μένουμε ασφαλείς! Προστατεύουμε εμάς και τους γύρω μας
Κοινοποίηση

Έχετε είδηση; Στείλτε στο viber: 6940042120

Ροή Ειδήσεων

Ποτέ άλλοτε η Παιδεία δεν υπήρξε περισσότερο αναγκαία, παρά σε χαλεπούς καιρούς, αφού η γνώση σε τούτα τα δύσκολα χρόνια ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Απόψεις, Επικαιρότητα
Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, ένας από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών, για ορισμένους ο μεγαλύτερος, πέθανε την Τετάρτη (25/11) ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Αθλητισμός, Επικαιρότητα
Λίγα μέτρα έξω από το χωριό χάρακα έχει υποχωρήσει ο δρόμος ο οποίος είναι επικίνδυνος ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα
Η Δημοτική Αρχή Αρχανών-Αστερουσίων εκφράζει τα θερμά της ευχαριστήρια στo Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και ιδιαίτερα στον Αρχηγό της, Στρατηγό ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα, Κρήτη
Ο Στυλιανός Μαστροκυριακάκης είναι 55 ετών, ζει στην Κρήτη και χρειάζεται την βοήθειά μας! Έπειτα από οξύ ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο, ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα
Με τις βροχοπτώσεις σε πολλά σημεία της Κρήτης στο δρόμο συναντά κανείς σημεία που μοιάζουν με ποτάμια ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα
Λόγω των εξελίξεων του κοροναϊού και λόγω των κρουσμάτων στην περιοχή ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα, Υγεία
Μια υπέροχη αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020 στο Ασήμι και στην οποία συγκεντρώθηκαν 35 μονάδες αίματος ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα, Υγεία
Βρέθηκα νωρίς το πρωί σήμερα στην Πολιτική Προστασία προκειμένου να ενημερωθώ για τα φαινόμενα που έλαβαν χώρα στο Δήμο Χερσονήσου ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα
Με αφορμή τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν την Χερσόνησο και τα Μάλια, ο βουλευτής Ηρακλείου κ. Μάξιμος Σενετάκης αφού ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα, Κρήτη
Εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας στους ζημιωθέντες της χθεσινής τεράστιας καταστροφής, η οποία έπληξε κυρίως τις περιφερειακές ενότητες Ηρακλείου και Ρεθύμνου ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα
Τα νέα λόγω του διαδικτύου ταξιδεύουν απίστευτα γρήγορα ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα, Κρήτη
Ενώ η βροχή συνεχίζει το συγκεκριμένο σημείο γίνεται όλο και επικίνδυνο αυτή την ώρα ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα
Σε κανονικές συνθήκες οι αρνητές του κορονοϊού είναι μόνο λόγια, ένα σχετικά ήρεμο κίνημα που δημιουργεί πολύ μικρότερο impact από ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα, Υγεία
Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η νέα απόφαση για τα έκτακτα μέτρα προστασίας κατά της διασποράς του κορωνοϊού, που από ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Ελλάδα, Επικαιρότητα
Ο 46ος Πρόεδρος των ΗΠΑ είναι γεγονός. Ο Joe Biden πήρε την Πενσιλβάνια και τις εκλογές ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα
Από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου και ώρα 06.00 σε όλη την επικράτεια ισχύουν τα παρακάτω ως προς τα μέτρα περιορισμού ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Ελλάδα, Επικαιρότητα
Ένας τεράστιος επικίνδυνος για τα σπίτια ευκάλυπτος κλαδεύτηκε την Τρίτη που μας πέρασε ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα, Κρήτη
Στις 6 το πρωί του Σαββάτου ξεκινά το δεύτερο lockdown - Από τα σχολεία ανοιχτά θα μείνουν νηπιαγωγεία και δημοτικά ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Ελλάδα, Επικαιρότητα
Είναι αλήθεια πως και τα παιδιά εκδηλώνουν άγχος; Η απάντηση είναι, ναι. Πολλοί πιστεύουν ότι η ζωή ενός παιδιού είναι ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Υγεία
Ενημέρωση από το Παιδιατρικό Ιατρείο του Κέντρου Υγείας Χάρακα ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα, Υγεία
Χαροπαλεύει ο π. Νικόλαος Κακαβελάκης που έπεσε θύμα τρομοκρατικής επίθεσης έξω από τον Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου που διακονεί ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα
Από την Τρίτη, 3/11, και για ένα μήνα, τίθεται σε ισχύ το νέο πρόγραμμα μέτρων προστασίας από την πανδημία που ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Ελλάδα, Επικαιρότητα
Αυστηρά είναι τα νέα μέτρα που τίθεται σε ισχύ από την Τρίτη το πρωί, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Ελλάδα, Επικαιρότητα
6,7 Ρίχτερ σύμφωνα με τις πρώτες μετρήσεις ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα
Προγραμματισμένη επίσκεψη στο Ηράκλειο και τη Χερσόνησο της Κρήτης πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Τουρισμού, κ. Μάνος Κόνσολας, μαζί με τη Γενική ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα, Κρήτη
Γράφει ο Ισίδωρος Καρδερίνης ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Απόψεις, Επικαιρότητα
Μήνυμα του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ν. Ηρακλείου και Αν. Τομεάρχη Ανάπτυξης & Επενδύσεων Χάρη Μαμουλάκη, για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα, Κρήτη
Στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά βρέθηκε σήμερα για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα, Κρήτη
Στο πλαίσιο του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, πραγματοποιήθηκαν επιμνημόσυνες δεήσεις και κατάθεση στεφάνων στις Δημοτικές Ενότητες ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα, Κρήτη