Επίσκεψη Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη στη Χερσόνησο

Επίσκεψη Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη στη Χερσόνησο

Γράφει ο Αιμίλιος Παττακός.

Μια μέρα μετά από την ανακοίνωση της υποψηφιότητας μου με τον συνδυασμό του Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη το τηλέφωνο μου ξαναχτύπησε για άλλο λόγο αυτή τη φορά.
Ήταν παλι ο Αλέξανδρος ο οποίος μου εξέφρασε την επιθυμία του να επισκεφθεί την περιοχή μας για να συναντήσει κατοίκους , φορείς και δημότες προκειμένου να πληροφορηθεί δια ζώσης τα προβλήματα τους.

Χωρίς να θέλω να φανώ αγενής και αφιλόξενος του εφερα καποιες αντιρρήσεις και εξεφρασα κάποιες επιφυλάξεις , επισημαίνοντας του ότι η περιοχή δεν έχει την καλοκαιρινή αυρα που ολοι θέλουν να την επισκεφθούν.
Του μίλησα για τα κλειστά μαγαζιά και τη μικρή αγορά σε σχέση με το καλοκαίρι και την εικόνα εγκατάλειψης που έχει η χειμωνιάτικη Χερσόνησος προσπαθώντας να τον αποθαρρυνω για αυτήν την επίσκεψη , όπως κάνουμε όταν το σπίτι μας είναι ακατάστατο και δε θέλουμε επισκέψεις .
Με παράπονο του είπα για τη Χερσόνησο οτι την άνοιξη είναι μια δεσποινίδα πολλά υποσχόμενη που ολοι θέλουν να τη γνωρίσουν , το καλοκαίρι μια όμορφη γυναίκα που ολοι την επιθυμούν, το φθινόπωρο μια κουρασμενη μεσοκοπη , ενω το χειμώνα είναι μια γρια που βρίσκεται σε μη παραγωγικη ηλικία εντελώς παραμελημένη.
Παρόλες τις εικόνες που περιέγραφα η επιθυμία του για επίσκεψη ήταν σθεναρή , τονίζοντας μου οτι θέλει να βαδίσει και να συνομιλήσει στα πεζοδρόμια και στα καφενεία με τους κατοίκους που στηρίζουν την περιοχή δώδεκα μήνες το χρόνο.

Φτάνοντας το πρωί της Δευτέρας που είχαμε ραντεβού με το δήμαρχο Χερσονήσου κ.Μαστορακη , με περίμενε μια έκπληξη.
Ο Αλέξανδρος είχε έλθει μόνος του με το αμάξι του χωρίς συνοδεία συμβούλων και υποστηρικτών , απλός, λιτος και έτοιμος για μάχη.
Η συνάντηση με το δήμαρχο και τους αντιδημάρχους ήταν περιγραφική ως προς τα πρόβληματα που αντιμετωπίζουν μέσα σε ένα φιλόξενο περιβάλλον και με κεντρική εξουσία που βάζει συνεχώς εμπόδια στην ανάπτυξη.

Μετά την συνάντηση με τη δημοτική αρχη αφού υπήρχε αρκετός χρόνος κατευθυνθηκαμε στο Λ. Χερσονήσου.
Εκεί οι κάτοικοι τον υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό και συνομίλησαν μαζί του.
Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη η επίσκεψη του Αλέξανδρου , ενώ κάποιοι επισήμαναν ότι ο νυν περιφερειάρχης δεν έχει έλθει τα εννιά χρόνια της θητείας του ποτέ στην περιοχή ούτε είχε κάνει περιοδεία για να συνομιλήσει με τους κατοίκους.
Κάποιοι μάλιστα εξέφραζαν παράπονα ότι είναι τεράστια αδικία για τον τέταρτο πληθυσμιακά και ισχυρό πυλώνα οικονομικά δήμο , να βιώνει αυτή την εγκατάλειψη και την απαξίωση από την κεντρική εξουσία , παρομοιάζοντας το δήμο σαν την αγελάδα που το κράτος αρμεγει αλλά δεν την ταιζει.
Για τους παραπάνω λόγους ήταν θετική έκπληξη για πολλούς να έχουν μπροστά τους τον υποψήφιο περιφερειάρχη ο οποίος ήταν έτοιμος να τους ακούσει.
Συνομίλησε με νέους επιστήμονες οι οποίοι εξέφρασαν τα παράπονα τους για την ανεργία, με επιχειρηματίες του τουρισμού οι οποίοι επισήμαναν την έλλειψη υποδομών και την ανυπαρξία έργων κοινής ωφέλειας αναφέροντας τη γραφειοκρατία ως ανασταλτικό παράγοντα.
Επίσης έγινε συνάντηση με τον πρόεδρο του Εμπορικού συλλόγου ο οποίος ανέφερε την έλλειψη πάρκινγκ , φωτισμού ακόμα και σε κεντρικούς δρόμους και την κακή ποιότητα του τουρισμού τα τελευταία χρόνια.
Περπατώντας όμως στην πόλη με τα λίγα ανοιχτά και τα πολλά κλειστά μαγαζιά, μπήκαμε σε καφέ , ζαχαροπλαστεία και καφενεία που συναντήσαμε κόσμο ο οποίος είναι άνεργος το Χειμώνα και ανέφερε το θέμα της επιμήκυνσης της τουριστικής σεζόν , ενώ κάποιοι τον ρώτησαν για το θέμα των ημερών που ήταν η ψήφιση στη Βουλή της συμφωνίας των Πρεσπών που εξέφρασε την αρνητική του θέση.
Η αμεσότητα του Αλέξανδρου η απλότητα και ο ήπιος χαρακτήρας του κέρδιζε ακόμα και αυτούς που δυσπιστουσαν απέναντι του και τελικά έβλεπαν έναν άνθρωπο ο οποίος ήθελε να ακούσει και να αφουγκραζεται την κοινωνία .
Η επίσκεψη του δεν ήταν επιδερμική και βιαστική σαν αυτές που γίνονται με ταχύτητα γιατί ακολουθεί ο επόμενος προορισμός
Έδινε στον καθένα τον χρόνο που χρειαζόταν για να εκθέσει τις απόψεις του και κατάφερε να κερδίσει το ενδιαφέρον και τη συμπάθεια όλων των ηλικιών με το χαμόγελο και την καλή διάθεση και δεν άφησε κανένα παραπονούμενο ακούγοντας όλες τις απόψεις και τους προβληματισμούς.

Μετά τις συζητήσεις με τον κόσμο έγινε συνάντηση με τον πρόεδρο των διευθυντών ξενοδοχείων ο οποίος του είπε τις απόψεις του για τον τουρισμό.
Οι επαφές συνεχίστηκαν με τον Αντιδήμαρχο τουρισμού ο οποίος τον ενημέρωσε για δράσεις που έχουν γίνει από το δήμο και αφορούν τον τουρισμό.

Οι εντυπώσεις που άφησε ο Αλεξανδρος από την επίσκεψη ήταν μόνο θετικές αφού ικανοποίησαν και το αίσθημα των δημοτών που ζητούν περισσότερη προσοχή από το κεντρικό κράτος και την περιφέρεια .
Η υπόσχεση που έδωσε στους κατοίκους και σε μας που τον συνοδευαμε ήταν ότι θα λάβει υπόψιν του τα προβλήματα και τις ελλείψεις στις υποδομές και την ανάγκη μεγάλων έργων για την περιοχή, όπως και πολλά από αυτά που άκουσε θα τα χρησιμοποιήσει στο πρόγραμμα του , γιατί μόνο έτσι θα υπάρχει κέρδος από την επίσκεψη του.

Αυτό όμως που άρεσε περισσότερο στον κόσμο και συζητήθηκε μετά την φυγή του ήταν ότι ήταν ζεστός , πραγματικός και ανθρώπινος με νεανική φρεσκάδα , δύναμη και μάτια που έλαμπαν από αποφασιστικότητα.
Έβλεπες τον κόσμο να επιζητά το νέο και να επικροτεί τον καινούργιο τροπο επικοινωνίας και να απορρίπτει τους πολιτικούς που είναι κλεισμένοι στα γραφεία τους αποκομμένοι από την κοινωνία και τα πρόβληματα της.
Δεν έδωσε την εικόνα πολιτικού παλαιάς κοπής με ψεύτικες υποσχέσεις και λαϊκισμούς , αλλά ενός ανθρώπου από τη διπλανή πόρτα που ξέρει ομως τι θέλει και πως να το κάνει χρησιμοποιώντας παράλληλα τις νέες τεχνολογίες
Ο Αλέξανδρος εκφράζει αυτό που πραγματικά θέλει η κοινωνία , τη γνώση , τη νεανική φρεσκάδα , την καθαρότητα του χαρακτήρα και τον φιλόδοξο νέο με αρχές που θέλει να πετύχει χωρίς όμως να κουβαλά βάρη.

Υ.Γ.
Η υπόσχεση ότι θα τον ξαναδούμε τουλάχιστον δύο φορές ακόμα στο δήμο μας μέχρι τις εκλογές παρόλο το πρόγραμμα του και ότι θα γυρίσει όλη την Κρήτη τουλάχιστον δέκα φορές δείχνει την όρεξη του και την αποφασιστικότητα του.

Άλλα άρθρα στην ίδια ενότητα

Αν βρίσκεστε στον δρόμο ή δεν έχετε συνεχή πρόσβαση στο internet, αποθηκεύστε το τηλέφωνο του cretapress.gr 6940 042 120 και στείλε μας τη φώτο, το βίντεο ή το μήνυμά σας για να καταγγείλετε, να πείτε την άποψή σας ή και για να δείξετε αυτό που θέλετε.

Επίσης μπορείτε να καλείτε στο τηλ 2810 203 500. Αν δεν είναι διαθέσιμος κάποιος συνεργάτης, αφήστε το μήνυμα σας στον αυτόματο τηλεφωνητή.

Άλλος τρόπος επικοινωνίας με internet: info@cretapress.gr

Close Menu
Don`t copy text!