Εισάγουμε μέλι από Βουλγαρία ενώ έχουμε το καλύτερο στην Κρήτη!

Εισάγουμε μέλι από Βουλγαρία ενώ έχουμε το καλύτερο στην Κρήτη!

Πρόσφατα έτυχε να παρακολουθήσω μία ομιλία στο δημοτικό καφέ του Δήμου Ηρακλείου στην Ανδρόγεω. Θέλησα να παραγγείλω τσάι με μέλι και δεν περίμενα να αντικρίσω αυτό που συνηθίζω να βλέπω σε αναρτήσεις στο διαδίκτυο και νομίζω ότι δεν ισχύει για μας, ότι δεν μπορεί κάτι τέτοιο να συμβεί και εδώ. Όμως διαψεύστηκα.

Αρχικά πρόσεξα ότι ενώ το απλό τσάι κόστιζε 1.80 ευρώ, το τσάι με μέλι ήταν 2.20 οπότε θεώρησα ότι θα δοκιμάσω κάποιο εξαιρετικό μέλι. Εξεπλάγην όμως όταν είδα ότι το μέλι που μου έφεραν ήταν από μείγματα μελιών της Βουλγαρίας. Εκνευρίστηκα απίστευτα όταν σε έναν τόσο ευλογημένο τόπο με τέτοιες εξαιρετικές ποιότητες στα προϊόντα μας εμείς βάζουμε σε δημοτικά καφέ προϊόντα Βουλγαρίας.

Ο υπεύθυνος του καφέ μου είπε πως αν και ηθικά δεν είναι σωστό, από την άλλη νομικά έχει περάσει από διαγωνισμό και ο δήμος αποδέχθηκε αυτό το προϊόν. Φυσικά σε κάτι τόσο σοβαρό δεν έμεινα εκεί, αλλά τηλεφώνησα στο λογιστήριο της ΔΕΠΑΝΑΛ (πρώην ΔΕΠΤΑΗ) όπου με διαβεβαίωσαν ότι τα δείγματα μελιού που δίνουν με τα ροφήματα δεν περνάνε από διαγωνισμό και με προέτρεψαν εάν θα ήθελα να δειγματίσω το δικό μου προϊόν να μιλήσω με τον υπεύθυνο των παραγγελιών που βρίσκεται στο καφέ «Μαρίνα».

Προφανώς λοιπόν ο εν λόγω κύριος στον οποίον με παρέπεμψαν ίσως να ήταν και εκείνος που αποφάσισε ότι το Ηράκλειο της Κρήτης με ένα από τα καλύτερα μέλια του κόσμου, είναι θεμιτό να προσφέρει μείγματα μελιού Βουλγαρίας που συσκευάζεται από πολυεθνική για τα συμφέροντα γνωστού ομίλου σούπερ μάρκετ.

Ρωτάω λοιπόν όσους γνωρίζουν, πώς γίνεται να με βάζει ο δήμος να πληρώνω ένα δειγματάκι μελιού 0.40 σέντς (όταν κάνει από 8 ως 15 σεντς το ελληνικό μέλι) και μάλιστα χωρίς να περνάει από επίσημο διαγωνισμό;

Όταν πληρώνω κάτι σαν καταναλωτής θέλω να αξίζει!
Αυτό άραγε ο Δήμος μπορεί να το σεβαστεί ;

Μ. I.

Μένουμε ασφαλείς! Προστατεύουμε εμάς και τους γύρω μας
Κοινοποίηση

Έχετε είδηση; Στείλτε στο viber: 6940042120