Η Δημοκρατία δοκιμάζεται από τον ιό

Η Δημοκρατία δοκιμάζεται από τον ιό

Γράφει ο Εμμαν. Δασκαλάκης(*)

Ζούμε στην ομορφότερη χώρα του κόσμου. Στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία και για χάρη της χύθηκε άπλετο αίμα στην πορεία της ιστορίας της. Στη χώρα πού είναι η βάση και τα σύνορα του Ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Ελλάδα και Ευρώπη αποτελούν στυλοβάτες και κύριοι εκφραστές των μεγαλύτερων αξιών: Της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας.

Παρόλο που για την προάσπιση τους έχουν γίνει τεράστιες θυσίες είναι βέβαιο πώς υπάρχουν και αρνητές. Είναι εκείνοι που αναπολούν την επταετία, εκείνοι που αναπολούν την κατοχή (Ναι! Υπάρχουν και αυτοί και μάλιστα τους είδαμε να έχουν και βήμα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο μέχρι πρότινος). Οι λόγοι που αρνούνται την Ελευθερία είναι λόγοι μειωμένης μόρφωσης, συμπλεγμάτων αλλά και μειωμένης νοητικής αντίληψης. Στα μάτια μας τόσα χρόνια έμοιαζαν γραφικοί και αποτέλεσαν πολλές φορές αντικείμενο χλευασμού και τρόμου. Τους είδαμε να εισέρχονται στο ναό της Δημοκρατίας, να τραμπουκίζουν έχοντας ανοιχτά ως σκοπό την κατάλυση της. Ήταν μία μειοψηφία πού “μόλυνε” μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας.

Οι μειοψηφίες πολλές φορές όταν υποτιμηθούν δημιουργούν τεράστια προβλήματα. Μία μειοψηφία που στις μέρες μας φαίνεται να μη συμβιβάζεται και να μην ακολουθεί τις οδηγίες των ειδικών, είναι όσοι βλέπουμε μέσω των ΜΜΕ να κατακλύζουν δημόσιους χώρους, δημιουργώντας επικίνδυνες εστίες εξάπλωσης της μεγάλης απειλής για την πατρίδα μας και τον κόσμο , του νέου κορονοϊού.

Στα αυτιά του γράφοντος δικαιολογίες τύπου “Ζω σε μία ελεύθερη χώρα, δε θα πειθαρχήσω” ακούγονται ανόητες. Όταν γίνεται μία εθνική προσπάθεια δεν έχει το δικαίωμα κανένας να την υπονομεύει. Η κυβέρνηση δεν έχει απαγορεύσει ακόμα την κυκλοφορία σεβόμενη τους δημοκρατικούς θεσμούς και το δικαίωμα της ελεύθερης μεταφοράς και κυκλοφορίας των πολιτών. Κάποιοι δεν το σέβονται και δίνουν βήμα στη μειοψηφία που αναφέρθηκε πρώτη να πει “αν ήταν ο Παπαδόπουλος δεν θα μπορούσατε να βγαίνετε” .

Για όσους δεν αντέχουν το ψυχολογικό βάρος υπάρχουν γραμμές στήριξης που μπορείτε να μιλήσετε όλο το εικοσιτετράωρο. Σεβαστείτε όμως αυτούς που κάνουν αγώνα και μείνετε σπίτι σας. Δεν είναι ζήτημα ελευθερίας αλλά προστασίας. Με τη Δημοκρατία και τη Δημόσια Υγεία δεν θα παίξει κανείς.

(*) Ο Ε.Μ. Δασκαλάκης είναι Γεωλόγος, με περαιτέρω σπουδές στη διαχείριση ενεργειακών πόρων και την ασφάλεια

Τζάμια-Κορνίζες-Είδη Σκίασης Γκοντές. Τηλ. 2811 21 71 81

Έχετε είδηση; Στείλτε στο viber: 6940042120