ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΝΟ.Δ.Ε. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ​ κ. ΕΥΑΣ ΣΗΜΑΙΑΚΗ

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΝΟ.Δ.Ε. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ​ κ. ΕΥΑΣ ΣΗΜΑΙΑΚΗ

Στον αθλητισμό, χώρο εξάσκησης του σώματος και του πνεύματος, καλλιέργειας της άμιλλας και της ψυχικής ευγένειας, όσο και σύσφιξης των ανθρώπινων σχέσεων, απαιτείται μηδενική ανοχή στην βία.
Η κακοποίηση και η παρενόχληση πρέπει να καταγγέλλονται, να εντοπίζονται αποτελεσματικά, αποφεύγοντας​ την ενοχοποίηση του θύματος, την καχυποψία εναντίον του και την ατιμωρησία του θύτη.​

Οι παραπάνω ενέργειες, διαδικασίες και δράσεις θα λειτουργήσουν και ως δευτερογενής πρόληψη.

Ως προς την πρωτογενή πρόληψη, οι θεσμοί της πολιτείας και του αθλητισμού καθώς και η οικογένεια, οφείλουμε να συνδράμουμε στην ενδυνάμωση της πρωσοπικότητας των παιδιών​ και στην προστασία τους, χωρίς φόβο και δυσπιστία για τον αθλητισμό.

Τέλος, η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των ενηλίκων θα συμβάλει στην αποτροπή της αποσιώπησης, απόκρυψης και συγκάληψης των περιστατικών βίας, εκφοβισμού ή χειραγώγησης, στον αθλητικό κόσμο.
Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και το Υφυπουργείο Αθλητισμού, με τις πρόσφατες δράσεις αλλά και κυριως με τις πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις,​ έχει δώσει ήδη ουσιαστικά δείγματα αποφασιστηκότητας​ προς την κατεύθυνση αυτή.

Η Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Δ.Ε.Ε.Π. (ΝΟΔΕ) Ηρακλείου.

Αντιπρόεδρος Ε.Α.Κ.Η

Σημαιάκη Εύα

Μένουμε ασφαλείς! Προστατεύουμε εμάς και τους γύρω μας

Έχετε είδηση; Στείλτε στο viber: 6940042120

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *