Αναζήτηση Ειδήσεων

Ας μην υποτιμάμε τον Κυριάκο.

Γράφει ο Αιμίλιος Παττακός.

Τις τελευταίες ημέρες λόγω της απόφασης του πρωθυπουργού να φέρει το θέμα της σκευωρίας στη Βουλή με βασικό κατηγορούμενο προς εξέταση τον πρώην υπουργό κ Παπαγγελοπουλο , βγάζοντας ταυτόχρονα από το κάδρο τον Α. Τσίπρα έγιναν συζητήσεις για συμπαιγνία και συγκάλυψη.
Μάλιστα η ξεκάθαρη δήλωση του πρωθυπουργού ότι εγώ δεν στέλνω στα δικαστήρια τους πολιτικούς μου αντιπάλους ήταν αρκετή για πυροδότηση σεναρίων.

Αρκετός κόσμος , περισσότερο μέσα από τη ΝΔ παραξενεύτηκε από αυτή τη δήλωση και αρκετοί είναι αυτοί που δεν μπορούν να ερμηνεύσουν τις σκέψεις του πρωθυπουργού.

Ας δούμε τα πράγματα με ψυχραιμία εξετάζοντας​ αρκετές πτυχές αυτής της απόφασης -προτασης.

Ας ξεκινήσουμε όμως με μια παραδοχή , ότι έχουμε εμπιστοσύνη​ στον πρόεδρο για τον τρόπο που σκέφτεται και πράττει , αφού οι έως τώρα κινήσεις του και οι στόχοι που έθετε​ έχουν αποδειχθεί επιτυχημένοι.

Προτού λοιπόν κρίνουμε βιαστικά και με συναισθήματα οργής και επιφυλαξης​ ας δούμε κάποια δεδομένα​ για να μην έχουμε βιαστικά συμπεράσματα.

Ο Κυριάκος αυτή τη στιγμή είναι κυρίαρχος του παιχνιδιού έχοντας βάλει στην άκρη τον αντίπαλο του ο οποίος βρίσκεται σε παραζαλη από τις εκλογικές αποτυχίες.

Ο Κυριάκος είναι αυτός που έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων σε όλα τα θέματα , οικονομία , αναθεώρηση του Συντάγματος, πρόεδρο της Δημοκρατίας, εκλογικό νόμο , καθημερινότητα και τρέχουσα πολιτική.

Ο Κυριάκος είναιαι αυτός που χαράζει δρόμους και διαμορφώνει την ατζέντα.

Ο Κυριάκος​ σε αυτό το τρίμηνο της άσκησης της εξουσίας έχει ξεδιπλώσει πολλά χαρακτηριστικά του χαρακτήρα του
​ παρουσιάζοντας την άλλη πλευρά του πολιτικού , συνδυάζοντας αποτελεσματικά το προφίλ του ανθρώπινου και φιλικού ηγέτη προς το λαό , συγχρόνως με το προφίλ του μεταρρυθμιστή​ πολιτικού ο οποίος δουλεύει πάνω σε οργανωμένο σχέδιο.
Έχει καταφέρει να φέρει ηρεμία στο εσωτερικό της χώρας και αποδοχή της πολιτικής του στο εξωτερικό με συνέπεια αποκλιμάκωση των σπρεντς και φθηνότερο δανεισμό.

Πολλοί βέβαια θα πουν τη σχέση έχει η οικονομία αν ο Τσίπρας ήταν ο ηθικός αυτουργός της σκευωρίας Ρασπούτιν.
Στην πολιτική όπως γνωρίζουμε πολλά πράγματα είναι αλληλένδετα και η οικονομία είναι ένας τομέας που εύκολα επηρεάζεται από εξωγενείς παράγοντες , ενώ η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό θα ευτελιζοταν με παραπομπή ξανά πρωθυπουργού σε εξεταστική.

Πηγαίνοντας όμως στην ουσία ας υποθέσουμε ότι ο Τσίπρας είναι πραγματικά ένοχος έχοντας εμπλοκή στην υπόθεση αλλά αυτό δεν μπορεί να αποδειχθεί με στοιχεία στη Βουλή.
Ποιος θα ήταν ωφελημένος από αυτή την εξέλιξη;.
Σίγουρα ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος αυτή τη στιγμή βρίσκεται στριμωγμένος από πολλές πλευρές, χωρίς πειστικό πολιτικό λόγο , δεν μπορεί να χαράξει πολιτική και συνεχώς έπεται στις πρωτοβουλίες Μητσοτακη.
Το χειρότερο σενάριο για την κυβέρνηση λοιπόν είναι να δώσει το φιλί της ζωής σε έναν πολιτικό που βρίσκεται στη γωνία.
Σε ένα πολιτικό που δεν έχει επιχειρήματα , υπέστη πρόσφατα πολλές εκλογικές ήττες και καταδικάστηκε από το λαό , που δεν έχει πλέον λύσεις και ιδέες που να είναι πλειοψηφία στην κοινωνία .
Σε ένα πολιτικό που από μια βιαστική και ίσως λάθος απόφαση να ηρωποιηθει στα μάτια του κόσμου που είναι ευαίσθητος , ευκολόπιστος και δεν του αρέσουν οι αδικίες.
Τότε θα παίξει έναν ρόλο αυτό που έπαιζε όταν το κόμμα του ήταν στο 4% το ρόλο του θύματος και του αδικημένου.
Θα παίξει το ρόλο του καλού​ συμπαθητικού και τιμίου παιδιού αλλά Νίκου Ξανθόπουλου που τον κυνηγάει το κράτος της δεξιάς.
Είναι κάτι που πιστωνω με σιγουριά στον Αλέξη Τσίπρα ότι μπορεί σαν πολιτικός να έχει πολλά μειονεκτήματα αλλά σαν ηθοποιός διαπρέπει , ίσως ο κ. Γαβράς έπρεπε να τον​ έχει συμπεριλάβει στο κάστινγκ της ταινίας του για το 2015.

Μην ξεχνάμε επίσης την περίπτωση του Ανδρέα Παπανδρέου , την τηλεοπτική κάλυψη,το ειδικό δικαστήριο, τα​ pumbers και τον Κοσκωτά με την τελική αθώωση του Α.Παπανδρεου​ με ψήφους 7-6 και πόσο αυτός ηρωοποιηθηκε στα μάτια της κοινής γνώμης.

Αυτή την ιστορία​ ο Κυριάκος την έζησε και τη γνωρίζει από μέσα οπότε έχει την ανάλογη εμπειρία και σοφία να αντιμετωπίσει παρόμοια θέματα.

Πάμε όμως και στη διάρκεια της εξεταστικής που εκεί ο κ Παπαγγελοπουλος​ και οι προστατευόμενοι και άλλοι μάρτυρες αναγκαστούν να αναφέρουν ενοχοποιητικά στοιχεία για όλους και περισσότερο για τον κ. Τσίπρα με τα μέσα ηλεκτρονικά και έντυπα να αναδεικνύουν τα γεγονότα.

Εκεί λοιπόν ακόμη και οι πιο δύσπιστοι , οι ευαίσθητοι Αριστεροί υπό το βάρος των αποκαλύψεων θα δέχονταν για αρχηγό κάποιον ο οποίος έκανε κατάχρηση εξουσίας;
Τα στοιχεία μπορεί να είναι τόσο ισχυρά που δεν θα μπορούν να τα παραβλέψουν και θα αναγκαστούν να πάρουν θέση.
Ένα παράδειγμα τέτοιας συμπεριφοράς μπορεί να εκληφθεί η ομολογία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σ.Παπαδοπουλου ότι ο ίδιος αισθάνεται την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη από τους πολιτικούς που υπέστησαν αυτή την ταλαιπωρία από τις άδικες κατηγορίες αναφερόμενος ονομαστικά στην περίπτωση Πικραμένου προτρέποντας ουσιαστικά στους συντρόφους του να πράξουν το ίδιο.

Όπως γίνεται αντιληπτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης παίζει το σύστημα win win, κερδίζει ούτως ή άλλως.
Αν ο Τσίπρας ο Τσίπρας είναι αμέτοχος​ της σκευωρίας ο Κυριάκος δεν τον έχει στο κάδρο.
Αν ο Τσίπρας αποδειχθεί ότι είναι ο ενορχηστρωτής αυτής της πολιτικής σκευωρίας τα κέρδη για την κυβέρνηση θα είναι πολλά με πρώτο και σημαντικότερο την κατάρρευση του λεγόμενου αριστερού ηθικού πλεονεκτήματος.
Ωστόσο η παραπομπή​ για προανακριτική επιτροπή​ του κ.Παπαγγελοπουλου γίνεται κανονικά και στη διαδικασία της θα ακουστούν αρκετά στοιχεία ώστε να φανεί ποιοί ήταν οι ένοχοι και ποιοί οι ηθικοί αυτουργοί.

Ας μην υποτιμούμε λοιπόν την πολιτική σκέψη του πρωθυπουργού που έως τώρα δείχνει σε όλες τις περιπτώσεις ότι δουλεύει με σχέδιο , καθαρό μυαλό και βάζοντας το συμφέρον της χώρας πάνω από όλα.
Δε λειτουργεί​ με αισθήματα μίσους​ , κακίας και ρεβανσισμου χωρίς να ξεχνά βέβαια ότι αν αυτός βρισκόταν στη θέση που βρίσκεται τώρα ο πολιτικός του αντίπαλος δεν θα έχανε την ευκαιρία να τον εξοντώσει.

Για το λόγο αυτό όμως ο Κυριάκος λέγεται Μητσοτακης και ο Αλέξης λέγεται Τσίπρας.

ΥΓ 1
Για όσους δεν το πρόσεξαν στη ΔΕΘ ο Τσίπρας σε ερώτηση δημοσιογράφου απάντησε , αν θέλει ο Μητσοτάκης να με πάει στη Βουλή για εξεταστική επιτροπή.
Ο Κυριάκος δεν του έκανε τη χάρη.

ΥΓ2
Πως αισθάνεται ο κ. Τσίπρας να είναι συνέχεια ουραγός και να ακολουθεί​ τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη που ισχυριζόταν ότι τον είχε;

ΥΓ3
Καλό είναι μερικοί που βιάζονται να βγάλουν συμπεράσματα να μην εκτίθενται γιατί μπορεί οι εξελίξεις να τους διαψεύσουν.

Μένουμε ασφαλείς! Προστατεύουμε εμάς και τους γύρω μας
Κοινοποίηση

Έχετε είδηση; Στείλτε στο viber: 6940042120

Κρήτη
Ροή Ειδήσεων

Η υποψηφιότητα της Ελλάδας και η ικανοποίηση του προέδρου της ΔΕΜΑ, Amar Addanti, ανακοινώθηκαν στην παρουσίαση του απολογισμού των Παράκτιων ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Αθλητισμός, Επικαιρότητα
Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, σήμερα Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020 στις 7 μ.μ. το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα, Κρήτη
Είναι πολύ λυπηρό να διαπιστώνει ο Ελληνικός λαός με πόση επιπολαιότητα και ανευθυνότητα αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του, ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα, Υγεία
Ως επιχειρηματίας, υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την έναρξη της επιχείρησής σας. Ο δικηγόρος μπορεί να ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα
Ποτέ άλλοτε η Παιδεία δεν υπήρξε περισσότερο αναγκαία, παρά σε χαλεπούς καιρούς, αφού η γνώση σε τούτα τα δύσκολα χρόνια ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Απόψεις, Επικαιρότητα
Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, ένας από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών, για ορισμένους ο μεγαλύτερος, πέθανε την Τετάρτη (25/11) ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Αθλητισμός, Επικαιρότητα
Λίγα μέτρα έξω από το χωριό χάρακα έχει υποχωρήσει ο δρόμος ο οποίος είναι επικίνδυνος ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα
Η Δημοτική Αρχή Αρχανών-Αστερουσίων εκφράζει τα θερμά της ευχαριστήρια στo Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και ιδιαίτερα στον Αρχηγό της, Στρατηγό ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα, Κρήτη
Ο Στυλιανός Μαστροκυριακάκης είναι 55 ετών, ζει στην Κρήτη και χρειάζεται την βοήθειά μας! Έπειτα από οξύ ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο, ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα
Με τις βροχοπτώσεις σε πολλά σημεία της Κρήτης στο δρόμο συναντά κανείς σημεία που μοιάζουν με ποτάμια ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα
Λόγω των εξελίξεων του κοροναϊού και λόγω των κρουσμάτων στην περιοχή ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα, Υγεία
Μια υπέροχη αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020 στο Ασήμι και στην οποία συγκεντρώθηκαν 35 μονάδες αίματος ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα, Υγεία
Βρέθηκα νωρίς το πρωί σήμερα στην Πολιτική Προστασία προκειμένου να ενημερωθώ για τα φαινόμενα που έλαβαν χώρα στο Δήμο Χερσονήσου ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα
Με αφορμή τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν την Χερσόνησο και τα Μάλια, ο βουλευτής Ηρακλείου κ. Μάξιμος Σενετάκης αφού ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα, Κρήτη
Εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας στους ζημιωθέντες της χθεσινής τεράστιας καταστροφής, η οποία έπληξε κυρίως τις περιφερειακές ενότητες Ηρακλείου και Ρεθύμνου ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα
Τα νέα λόγω του διαδικτύου ταξιδεύουν απίστευτα γρήγορα ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα, Κρήτη
Ενώ η βροχή συνεχίζει το συγκεκριμένο σημείο γίνεται όλο και επικίνδυνο αυτή την ώρα ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα
Σε κανονικές συνθήκες οι αρνητές του κορονοϊού είναι μόνο λόγια, ένα σχετικά ήρεμο κίνημα που δημιουργεί πολύ μικρότερο impact από ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα, Υγεία
Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η νέα απόφαση για τα έκτακτα μέτρα προστασίας κατά της διασποράς του κορωνοϊού, που από ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Ελλάδα, Επικαιρότητα
Ο 46ος Πρόεδρος των ΗΠΑ είναι γεγονός. Ο Joe Biden πήρε την Πενσιλβάνια και τις εκλογές ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα
Από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου και ώρα 06.00 σε όλη την επικράτεια ισχύουν τα παρακάτω ως προς τα μέτρα περιορισμού ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Ελλάδα, Επικαιρότητα
Ένας τεράστιος επικίνδυνος για τα σπίτια ευκάλυπτος κλαδεύτηκε την Τρίτη που μας πέρασε ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα, Κρήτη
Στις 6 το πρωί του Σαββάτου ξεκινά το δεύτερο lockdown - Από τα σχολεία ανοιχτά θα μείνουν νηπιαγωγεία και δημοτικά ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Ελλάδα, Επικαιρότητα
Είναι αλήθεια πως και τα παιδιά εκδηλώνουν άγχος; Η απάντηση είναι, ναι. Πολλοί πιστεύουν ότι η ζωή ενός παιδιού είναι ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Υγεία
Ενημέρωση από το Παιδιατρικό Ιατρείο του Κέντρου Υγείας Χάρακα ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα, Υγεία
Χαροπαλεύει ο π. Νικόλαος Κακαβελάκης που έπεσε θύμα τρομοκρατικής επίθεσης έξω από τον Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου που διακονεί ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα
Από την Τρίτη, 3/11, και για ένα μήνα, τίθεται σε ισχύ το νέο πρόγραμμα μέτρων προστασίας από την πανδημία που ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Ελλάδα, Επικαιρότητα
Αυστηρά είναι τα νέα μέτρα που τίθεται σε ισχύ από την Τρίτη το πρωί, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Ελλάδα, Επικαιρότητα
6,7 Ρίχτερ σύμφωνα με τις πρώτες μετρήσεις ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο