Ας μην υποτιμάμε τον Κυριάκο.

Ας μην υποτιμάμε τον Κυριάκο.

Κοινοποίηση

Γράφει ο Αιμίλιος Παττακός.

Τις τελευταίες ημέρες λόγω της απόφασης του πρωθυπουργού να φέρει το θέμα της σκευωρίας στη Βουλή με βασικό κατηγορούμενο προς εξέταση τον πρώην υπουργό κ Παπαγγελοπουλο , βγάζοντας ταυτόχρονα από το κάδρο τον Α. Τσίπρα έγιναν συζητήσεις για συμπαιγνία και συγκάλυψη.
Μάλιστα η ξεκάθαρη δήλωση του πρωθυπουργού ότι εγώ δεν στέλνω στα δικαστήρια τους πολιτικούς μου αντιπάλους ήταν αρκετή για πυροδότηση σεναρίων.

Αρκετός κόσμος , περισσότερο μέσα από τη ΝΔ παραξενεύτηκε από αυτή τη δήλωση και αρκετοί είναι αυτοί που δεν μπορούν να ερμηνεύσουν τις σκέψεις του πρωθυπουργού.

Ας δούμε τα πράγματα με ψυχραιμία εξετάζοντας​ αρκετές πτυχές αυτής της απόφασης -προτασης.

Ας ξεκινήσουμε όμως με μια παραδοχή , ότι έχουμε εμπιστοσύνη​ στον πρόεδρο για τον τρόπο που σκέφτεται και πράττει , αφού οι έως τώρα κινήσεις του και οι στόχοι που έθετε​ έχουν αποδειχθεί επιτυχημένοι.

Προτού λοιπόν κρίνουμε βιαστικά και με συναισθήματα οργής και επιφυλαξης​ ας δούμε κάποια δεδομένα​ για να μην έχουμε βιαστικά συμπεράσματα.

Ο Κυριάκος αυτή τη στιγμή είναι κυρίαρχος του παιχνιδιού έχοντας βάλει στην άκρη τον αντίπαλο του ο οποίος βρίσκεται σε παραζαλη από τις εκλογικές αποτυχίες.

Ο Κυριάκος είναι αυτός που έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων σε όλα τα θέματα , οικονομία , αναθεώρηση του Συντάγματος, πρόεδρο της Δημοκρατίας, εκλογικό νόμο , καθημερινότητα και τρέχουσα πολιτική.

Ο Κυριάκος είναιαι αυτός που χαράζει δρόμους και διαμορφώνει την ατζέντα.

Ο Κυριάκος​ σε αυτό το τρίμηνο της άσκησης της εξουσίας έχει ξεδιπλώσει πολλά χαρακτηριστικά του χαρακτήρα του
​ παρουσιάζοντας την άλλη πλευρά του πολιτικού , συνδυάζοντας αποτελεσματικά το προφίλ του ανθρώπινου και φιλικού ηγέτη προς το λαό , συγχρόνως με το προφίλ του μεταρρυθμιστή​ πολιτικού ο οποίος δουλεύει πάνω σε οργανωμένο σχέδιο.
Έχει καταφέρει να φέρει ηρεμία στο εσωτερικό της χώρας και αποδοχή της πολιτικής του στο εξωτερικό με συνέπεια αποκλιμάκωση των σπρεντς και φθηνότερο δανεισμό.

Πολλοί βέβαια θα πουν τη σχέση έχει η οικονομία αν ο Τσίπρας ήταν ο ηθικός αυτουργός της σκευωρίας Ρασπούτιν.
Στην πολιτική όπως γνωρίζουμε πολλά πράγματα είναι αλληλένδετα και η οικονομία είναι ένας τομέας που εύκολα επηρεάζεται από εξωγενείς παράγοντες , ενώ η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό θα ευτελιζοταν με παραπομπή ξανά πρωθυπουργού σε εξεταστική.

Πηγαίνοντας όμως στην ουσία ας υποθέσουμε ότι ο Τσίπρας είναι πραγματικά ένοχος έχοντας εμπλοκή στην υπόθεση αλλά αυτό δεν μπορεί να αποδειχθεί με στοιχεία στη Βουλή.
Ποιος θα ήταν ωφελημένος από αυτή την εξέλιξη;.
Σίγουρα ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος αυτή τη στιγμή βρίσκεται στριμωγμένος από πολλές πλευρές, χωρίς πειστικό πολιτικό λόγο , δεν μπορεί να χαράξει πολιτική και συνεχώς έπεται στις πρωτοβουλίες Μητσοτακη.
Το χειρότερο σενάριο για την κυβέρνηση λοιπόν είναι να δώσει το φιλί της ζωής σε έναν πολιτικό που βρίσκεται στη γωνία.
Σε ένα πολιτικό που δεν έχει επιχειρήματα , υπέστη πρόσφατα πολλές εκλογικές ήττες και καταδικάστηκε από το λαό , που δεν έχει πλέον λύσεις και ιδέες που να είναι πλειοψηφία στην κοινωνία .
Σε ένα πολιτικό που από μια βιαστική και ίσως λάθος απόφαση να ηρωποιηθει στα μάτια του κόσμου που είναι ευαίσθητος , ευκολόπιστος και δεν του αρέσουν οι αδικίες.
Τότε θα παίξει έναν ρόλο αυτό που έπαιζε όταν το κόμμα του ήταν στο 4% το ρόλο του θύματος και του αδικημένου.
Θα παίξει το ρόλο του καλού​ συμπαθητικού και τιμίου παιδιού αλλά Νίκου Ξανθόπουλου που τον κυνηγάει το κράτος της δεξιάς.
Είναι κάτι που πιστωνω με σιγουριά στον Αλέξη Τσίπρα ότι μπορεί σαν πολιτικός να έχει πολλά μειονεκτήματα αλλά σαν ηθοποιός διαπρέπει , ίσως ο κ. Γαβράς έπρεπε να τον​ έχει συμπεριλάβει στο κάστινγκ της ταινίας του για το 2015.

Μην ξεχνάμε επίσης την περίπτωση του Ανδρέα Παπανδρέου , την τηλεοπτική κάλυψη,το ειδικό δικαστήριο, τα​ pumbers και τον Κοσκωτά με την τελική αθώωση του Α.Παπανδρεου​ με ψήφους 7-6 και πόσο αυτός ηρωοποιηθηκε στα μάτια της κοινής γνώμης.

Αυτή την ιστορία​ ο Κυριάκος την έζησε και τη γνωρίζει από μέσα οπότε έχει την ανάλογη εμπειρία και σοφία να αντιμετωπίσει παρόμοια θέματα.

Πάμε όμως και στη διάρκεια της εξεταστικής που εκεί ο κ Παπαγγελοπουλος​ και οι προστατευόμενοι και άλλοι μάρτυρες αναγκαστούν να αναφέρουν ενοχοποιητικά στοιχεία για όλους και περισσότερο για τον κ. Τσίπρα με τα μέσα ηλεκτρονικά και έντυπα να αναδεικνύουν τα γεγονότα.

Εκεί λοιπόν ακόμη και οι πιο δύσπιστοι , οι ευαίσθητοι Αριστεροί υπό το βάρος των αποκαλύψεων θα δέχονταν για αρχηγό κάποιον ο οποίος έκανε κατάχρηση εξουσίας;
Τα στοιχεία μπορεί να είναι τόσο ισχυρά που δεν θα μπορούν να τα παραβλέψουν και θα αναγκαστούν να πάρουν θέση.
Ένα παράδειγμα τέτοιας συμπεριφοράς μπορεί να εκληφθεί η ομολογία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σ.Παπαδοπουλου ότι ο ίδιος αισθάνεται την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη από τους πολιτικούς που υπέστησαν αυτή την ταλαιπωρία από τις άδικες κατηγορίες αναφερόμενος ονομαστικά στην περίπτωση Πικραμένου προτρέποντας ουσιαστικά στους συντρόφους του να πράξουν το ίδιο.

Όπως γίνεται αντιληπτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης παίζει το σύστημα win win, κερδίζει ούτως ή άλλως.
Αν ο Τσίπρας ο Τσίπρας είναι αμέτοχος​ της σκευωρίας ο Κυριάκος δεν τον έχει στο κάδρο.
Αν ο Τσίπρας αποδειχθεί ότι είναι ο ενορχηστρωτής αυτής της πολιτικής σκευωρίας τα κέρδη για την κυβέρνηση θα είναι πολλά με πρώτο και σημαντικότερο την κατάρρευση του λεγόμενου αριστερού ηθικού πλεονεκτήματος.
Ωστόσο η παραπομπή​ για προανακριτική επιτροπή​ του κ.Παπαγγελοπουλου γίνεται κανονικά και στη διαδικασία της θα ακουστούν αρκετά στοιχεία ώστε να φανεί ποιοί ήταν οι ένοχοι και ποιοί οι ηθικοί αυτουργοί.

Έχετε είδηση; Στείλτε στο viber: 6940042120

Ας μην υποτιμούμε λοιπόν την πολιτική σκέψη του πρωθυπουργού που έως τώρα δείχνει σε όλες τις περιπτώσεις ότι δουλεύει με σχέδιο , καθαρό μυαλό και βάζοντας το συμφέρον της χώρας πάνω από όλα.
Δε λειτουργεί​ με αισθήματα μίσους​ , κακίας και ρεβανσισμου χωρίς να ξεχνά βέβαια ότι αν αυτός βρισκόταν στη θέση που βρίσκεται τώρα ο πολιτικός του αντίπαλος δεν θα έχανε την ευκαιρία να τον εξοντώσει.

Για το λόγο αυτό όμως ο Κυριάκος λέγεται Μητσοτακης και ο Αλέξης λέγεται Τσίπρας.

ΥΓ 1
Για όσους δεν το πρόσεξαν στη ΔΕΘ ο Τσίπρας σε ερώτηση δημοσιογράφου απάντησε , αν θέλει ο Μητσοτάκης να με πάει στη Βουλή για εξεταστική επιτροπή.
Ο Κυριάκος δεν του έκανε τη χάρη.

ΥΓ2
Πως αισθάνεται ο κ. Τσίπρας να είναι συνέχεια ουραγός και να ακολουθεί​ τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη που ισχυριζόταν ότι τον είχε;

ΥΓ3
Καλό είναι μερικοί που βιάζονται να βγάλουν συμπεράσματα να μην εκτίθενται γιατί μπορεί οι εξελίξεις να τους διαψεύσουν.


Κοινοποίηση
Ροή Ειδήσεων

γράφει η Τρυπιά-Γρατσέα Αικατερίνη* Πάντα εκτιμούσα και σεβόμουν ιδιαίτερα τους ανθρώπους που επιλέγουν να πονάνε σιωπηλά...Χωρίς αχ,χωρίς βαρυγκομητά,χωρίς περιττή μοιρολατρεία.Εκείνους ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Απόψεις, Επικαιρότητα
Αναστάτωση επικράτησε το βράδυ της Δευτέρας (11/11) στο Ασήμι του Δήμου Γόρτυνας καθώς ακούστηκαν πυροβολισμοί στο ύψος της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα, Κρήτη
Για δεύτερη φορά φέτος γίνεται κατάληψη στο γυμνάσιο χάρακα ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα
Ένα ολοκαίνουργιο σύγχρονο εκσκαφέα φορτωτή και ένα καλαθοφόρο αυτοκινούμενο ανυψωτικό μηχάνημα παρέλαβε την Πέμπτη ο Δήμος Αρχανών-Αστερουσίων ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα, Κρήτη
Την Κυριακή 10 του μήνα και ώρα 10:00 - 13:00 θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου διοικητικού ...
Διαβάστε περισσότερα
Με κατάνυξη και ευλάβεια τελέσθηκε σήμερα ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός του Μιχαήλ Αρχαγγέλου στο χωριό Λιγόρτυνος του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων, προεξαρχούντος ...
Διαβάστε περισσότερα
Η Πρόεδρος του Δ.Σ κ.Σφακιανάκη-Hausner ευχαριστεί θερμά το απερχόμενο Δ.Σ. για την αρμονική και εποικοδομητική συνεργασία ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα, Υγεία
Επερώτηση του Περιφερειακού συμβούλου κ. Γιώργου Μερωνιανάκη στον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη για την καθυστέρηση στην έναρξη των οδικών ...
Διαβάστε περισσότερα
Στις σημερινές εκλογές του συλλόγου φίλων κέντρου υγείας χάρακα επιλέξατε να είμαι στο νέο διοικητικό συμβούλιο ...
Διαβάστε περισσότερα
Τραγικό θάνατο βρήκε σήμερα το πρωΐ ένας άνδρας στο Τσιφούτ Καστέλλι , όταν κάτω από άγνωστες συνθήκες κι ενώ εκτελούσε ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα, Κρήτη
Δείτε το ψηφοδέλτιο με όλους τους υποψήφιους για τις εκλογές του συλλόγου φίλων κέντρου υγείας Χάρακα ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα
Παντού συναντάς κώνους! Τώρα και στον περιβόητο ΒΟΑΚ ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα, Κρήτη
Και κάπου εδώ τελειώνει η θητεία μου ως πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Πυργού Μονοφατσίου. Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα, Πολιτισμός
Την υποψηφιότητα του για τις εκλογές στον σύλλογο φίλων κέντρου υγείας Χάρακα έδωσε ο κ. Νίκος Προδόμου Γκοντές ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα, Υγεία
Η ανακοίνωση από τον σύλλογο φίλων του κέντρου υγείας Χάρακα ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα, Υγεία
Έχει γίνει τροχαίο στην περιοχή μετά την βιομηχανική προς το Σκαλάνι και συνιστάται η προσοχή από τους οδηγούς ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα
Ποσοστό 2-3% του πληθυσμού προσβάλλεται από την ψωρίαση, ενώ συχνά οι ασθενείς αποκρύπτουν το πρόβλημα ή δεν επισκέπτονται τον δερματολόγο ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα, Υγεία
Στον Εθιανό Πορίστη στα όμορφα Αστερούσια όρη την Κυριακή το μεσημέρι 3 Νοεμβρίου ...
Διαβάστε περισσότερα
Το Κέντρο Κρητικής Λογοτεχνίας σας προσκαλεί, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Πύργου Μονοφατσίου, στα Αστερούσια, την Κυριακή 10 Νοεμβρίου ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα, Πολιτισμός
Η Δημοτική βιβλιοθήκη Πύργου θα ξεκινήσει να λειτουργεί εθελοντικά για το υπόλοιπο του έτους (2019). Ανοιχτά κάθε Τρίτη και Πέμπτη ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα
Με το συγκινητικό μήνυμα του πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας που πέταξε πάνω από τη Θεσσαλονίκη με το F-16 της ομάδας ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Ελλάδα, Επικαιρότητα
γράφει η Σοφία Γ. Παπαδάκη ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Απόψεις
Με ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο facebook ο αντιπρόεδρος της τοπικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας στον Δήμο Αρχανών-Αστερουσίων ευχαριστεί ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα, Κρήτη
Από θερινή σε χειμερινή με τους δείκτες των ρολογιών να γυρίζουν μία ώρα πίσω άλλαξε από σήμερα Κυριακή 27 Οκτωβρίου ...
Διαβάστε περισσότερα
Έχουν κάνει χωματερή το σημείο που είναι κάδος για βιομηχανικά σκουπίδια ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα, Κρήτη
Η 25η Οκτωβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού και είναι αφιερωμένη στην πρόληψη, στην σωστή ενημέρωση ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Ελλάδα, Επικαιρότητα
Loading...
Απαγορεύεται η αντιγραφή