Αναζήτηση Ειδήσεων
Ας μην υποτιμάμε τον Κυριάκο.

Ας μην υποτιμάμε τον Κυριάκο.

Μένουμε ασφαλείς! Προστατεύουμε εμάς και τους γύρω μας

Γράφει ο Αιμίλιος Παττακός.

Τις τελευταίες ημέρες λόγω της απόφασης του πρωθυπουργού να φέρει το θέμα της σκευωρίας στη Βουλή με βασικό κατηγορούμενο προς εξέταση τον πρώην υπουργό κ Παπαγγελοπουλο , βγάζοντας ταυτόχρονα από το κάδρο τον Α. Τσίπρα έγιναν συζητήσεις για συμπαιγνία και συγκάλυψη.
Μάλιστα η ξεκάθαρη δήλωση του πρωθυπουργού ότι εγώ δεν στέλνω στα δικαστήρια τους πολιτικούς μου αντιπάλους ήταν αρκετή για πυροδότηση σεναρίων.

Αρκετός κόσμος , περισσότερο μέσα από τη ΝΔ παραξενεύτηκε από αυτή τη δήλωση και αρκετοί είναι αυτοί που δεν μπορούν να ερμηνεύσουν τις σκέψεις του πρωθυπουργού.

Ας δούμε τα πράγματα με ψυχραιμία εξετάζοντας​ αρκετές πτυχές αυτής της απόφασης -προτασης.

Ας ξεκινήσουμε όμως με μια παραδοχή , ότι έχουμε εμπιστοσύνη​ στον πρόεδρο για τον τρόπο που σκέφτεται και πράττει , αφού οι έως τώρα κινήσεις του και οι στόχοι που έθετε​ έχουν αποδειχθεί επιτυχημένοι.

Προτού λοιπόν κρίνουμε βιαστικά και με συναισθήματα οργής και επιφυλαξης​ ας δούμε κάποια δεδομένα​ για να μην έχουμε βιαστικά συμπεράσματα.

Ο Κυριάκος αυτή τη στιγμή είναι κυρίαρχος του παιχνιδιού έχοντας βάλει στην άκρη τον αντίπαλο του ο οποίος βρίσκεται σε παραζαλη από τις εκλογικές αποτυχίες.

Ο Κυριάκος είναι αυτός που έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων σε όλα τα θέματα , οικονομία , αναθεώρηση του Συντάγματος, πρόεδρο της Δημοκρατίας, εκλογικό νόμο , καθημερινότητα και τρέχουσα πολιτική.

Ο Κυριάκος είναιαι αυτός που χαράζει δρόμους και διαμορφώνει την ατζέντα.

Ο Κυριάκος​ σε αυτό το τρίμηνο της άσκησης της εξουσίας έχει ξεδιπλώσει πολλά χαρακτηριστικά του χαρακτήρα του
​ παρουσιάζοντας την άλλη πλευρά του πολιτικού , συνδυάζοντας αποτελεσματικά το προφίλ του ανθρώπινου και φιλικού ηγέτη προς το λαό , συγχρόνως με το προφίλ του μεταρρυθμιστή​ πολιτικού ο οποίος δουλεύει πάνω σε οργανωμένο σχέδιο.
Έχει καταφέρει να φέρει ηρεμία στο εσωτερικό της χώρας και αποδοχή της πολιτικής του στο εξωτερικό με συνέπεια αποκλιμάκωση των σπρεντς και φθηνότερο δανεισμό.

Πολλοί βέβαια θα πουν τη σχέση έχει η οικονομία αν ο Τσίπρας ήταν ο ηθικός αυτουργός της σκευωρίας Ρασπούτιν.
Στην πολιτική όπως γνωρίζουμε πολλά πράγματα είναι αλληλένδετα και η οικονομία είναι ένας τομέας που εύκολα επηρεάζεται από εξωγενείς παράγοντες , ενώ η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό θα ευτελιζοταν με παραπομπή ξανά πρωθυπουργού σε εξεταστική.

Πηγαίνοντας όμως στην ουσία ας υποθέσουμε ότι ο Τσίπρας είναι πραγματικά ένοχος έχοντας εμπλοκή στην υπόθεση αλλά αυτό δεν μπορεί να αποδειχθεί με στοιχεία στη Βουλή.
Ποιος θα ήταν ωφελημένος από αυτή την εξέλιξη;.
Σίγουρα ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος αυτή τη στιγμή βρίσκεται στριμωγμένος από πολλές πλευρές, χωρίς πειστικό πολιτικό λόγο , δεν μπορεί να χαράξει πολιτική και συνεχώς έπεται στις πρωτοβουλίες Μητσοτακη.
Το χειρότερο σενάριο για την κυβέρνηση λοιπόν είναι να δώσει το φιλί της ζωής σε έναν πολιτικό που βρίσκεται στη γωνία.
Σε ένα πολιτικό που δεν έχει επιχειρήματα , υπέστη πρόσφατα πολλές εκλογικές ήττες και καταδικάστηκε από το λαό , που δεν έχει πλέον λύσεις και ιδέες που να είναι πλειοψηφία στην κοινωνία .
Σε ένα πολιτικό που από μια βιαστική και ίσως λάθος απόφαση να ηρωποιηθει στα μάτια του κόσμου που είναι ευαίσθητος , ευκολόπιστος και δεν του αρέσουν οι αδικίες.
Τότε θα παίξει έναν ρόλο αυτό που έπαιζε όταν το κόμμα του ήταν στο 4% το ρόλο του θύματος και του αδικημένου.
Θα παίξει το ρόλο του καλού​ συμπαθητικού και τιμίου παιδιού αλλά Νίκου Ξανθόπουλου που τον κυνηγάει το κράτος της δεξιάς.
Είναι κάτι που πιστωνω με σιγουριά στον Αλέξη Τσίπρα ότι μπορεί σαν πολιτικός να έχει πολλά μειονεκτήματα αλλά σαν ηθοποιός διαπρέπει , ίσως ο κ. Γαβράς έπρεπε να τον​ έχει συμπεριλάβει στο κάστινγκ της ταινίας του για το 2015.

Μην ξεχνάμε επίσης την περίπτωση του Ανδρέα Παπανδρέου , την τηλεοπτική κάλυψη,το ειδικό δικαστήριο, τα​ pumbers και τον Κοσκωτά με την τελική αθώωση του Α.Παπανδρεου​ με ψήφους 7-6 και πόσο αυτός ηρωοποιηθηκε στα μάτια της κοινής γνώμης.

Αυτή την ιστορία​ ο Κυριάκος την έζησε και τη γνωρίζει από μέσα οπότε έχει την ανάλογη εμπειρία και σοφία να αντιμετωπίσει παρόμοια θέματα.

Πάμε όμως και στη διάρκεια της εξεταστικής που εκεί ο κ Παπαγγελοπουλος​ και οι προστατευόμενοι και άλλοι μάρτυρες αναγκαστούν να αναφέρουν ενοχοποιητικά στοιχεία για όλους και περισσότερο για τον κ. Τσίπρα με τα μέσα ηλεκτρονικά και έντυπα να αναδεικνύουν τα γεγονότα.

Εκεί λοιπόν ακόμη και οι πιο δύσπιστοι , οι ευαίσθητοι Αριστεροί υπό το βάρος των αποκαλύψεων θα δέχονταν για αρχηγό κάποιον ο οποίος έκανε κατάχρηση εξουσίας;
Τα στοιχεία μπορεί να είναι τόσο ισχυρά που δεν θα μπορούν να τα παραβλέψουν και θα αναγκαστούν να πάρουν θέση.
Ένα παράδειγμα τέτοιας συμπεριφοράς μπορεί να εκληφθεί η ομολογία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σ.Παπαδοπουλου ότι ο ίδιος αισθάνεται την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη από τους πολιτικούς που υπέστησαν αυτή την ταλαιπωρία από τις άδικες κατηγορίες αναφερόμενος ονομαστικά στην περίπτωση Πικραμένου προτρέποντας ουσιαστικά στους συντρόφους του να πράξουν το ίδιο.

Όπως γίνεται αντιληπτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης παίζει το σύστημα win win, κερδίζει ούτως ή άλλως.
Αν ο Τσίπρας ο Τσίπρας είναι αμέτοχος​ της σκευωρίας ο Κυριάκος δεν τον έχει στο κάδρο.
Αν ο Τσίπρας αποδειχθεί ότι είναι ο ενορχηστρωτής αυτής της πολιτικής σκευωρίας τα κέρδη για την κυβέρνηση θα είναι πολλά με πρώτο και σημαντικότερο την κατάρρευση του λεγόμενου αριστερού ηθικού πλεονεκτήματος.
Ωστόσο η παραπομπή​ για προανακριτική επιτροπή​ του κ.Παπαγγελοπουλου γίνεται κανονικά και στη διαδικασία της θα ακουστούν αρκετά στοιχεία ώστε να φανεί ποιοί ήταν οι ένοχοι και ποιοί οι ηθικοί αυτουργοί.

Ας μην υποτιμούμε λοιπόν την πολιτική σκέψη του πρωθυπουργού που έως τώρα δείχνει σε όλες τις περιπτώσεις ότι δουλεύει με σχέδιο , καθαρό μυαλό και βάζοντας το συμφέρον της χώρας πάνω από όλα.
Δε λειτουργεί​ με αισθήματα μίσους​ , κακίας και ρεβανσισμου χωρίς να ξεχνά βέβαια ότι αν αυτός βρισκόταν στη θέση που βρίσκεται τώρα ο πολιτικός του αντίπαλος δεν θα έχανε την ευκαιρία να τον εξοντώσει.

Για το λόγο αυτό όμως ο Κυριάκος λέγεται Μητσοτακης και ο Αλέξης λέγεται Τσίπρας.

ΥΓ 1
Για όσους δεν το πρόσεξαν στη ΔΕΘ ο Τσίπρας σε ερώτηση δημοσιογράφου απάντησε , αν θέλει ο Μητσοτάκης να με πάει στη Βουλή για εξεταστική επιτροπή.
Ο Κυριάκος δεν του έκανε τη χάρη.

ΥΓ2
Πως αισθάνεται ο κ. Τσίπρας να είναι συνέχεια ουραγός και να ακολουθεί​ τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη που ισχυριζόταν ότι τον είχε;

ΥΓ3
Καλό είναι μερικοί που βιάζονται να βγάλουν συμπεράσματα να μην εκτίθενται γιατί μπορεί οι εξελίξεις να τους διαψεύσουν.

Κοινοποίηση

Έχετε είδηση; Στείλτε στο viber: 6940042120

Ροή Ειδήσεων

Ούτε πρώτη ούτε δεύτερη φορά ήταν σε αυτό που συνέβη το μεσημέρι της Τετάρτης σε κεντρικό Δρόμο στον Πύργο Μονοφατσίου ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα, Κρήτη
Η περιόδος των Πανελληνίων πλησιάζει και καθώς περνούν οι μέρες το άγχος κατακλίζει όλο και περισσότερους μαθητές. Αναμφίβολα, πρόκειται για ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Υγεία
Καθώς το καλοκαίρι είναι προ των πυλών και ήδη αντιμετωπίσαμε το πρώτο μικρό κύμα καύσωνα, το θέμα της ασφαλούς χρήσης ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα, Υγεία
τις 7 Φεβρουαρίου είχαμε κάνει σχετικό άρθρο που είχαμε ενημερώσει ότι για δύο μήνες λόγω των έργων στον κόμβο στο ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα, Κρήτη
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πύργου σας προσκαλεί στη γενική καθαριότητα του χωριού και της περιοχής στους "Καραβους" την Κυριακή 31/05/2020 ...
Διαβάστε περισσότερα
Δεν πραγματοποιήθηκε φέτος η θεία λειτουργία στον ιερό ναός Αναλήψεως στην Εθιά λόγω μη πρόσβασης στον δρόμο προς τον ιερό ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα, Κρήτη
Αγοράστηκε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Φίλων Κέντρου Υγείας Χάρακα και παραδόθηκε από την Προέδρο του Συλλόγου κ. Κατερίνα Χαουσνερ στο ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα, Υγεία
Σε προηγούμενο άρθρο είχαμε πει ότι οι σεισμοί στη νότια Κρήτη δεν έχουν σταματημό ευτυχώς όμως χωρίς να γίνονται ζημιές ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα, Κρήτη
Δεν έχουν σταματημό οι σεισμικές δονήσεις στα νότια της Κρήτης ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα, Κρήτη
Στα θρανία επιστρέφουν από σήμερα Δευτέρα 18 Μαΐου οι μαθητές του γυμνασίου και της Α' και Β' λυκείου, μετά από ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Ελλάδα, Επικαιρότητα
Θλίψη για το ιστορικό στέλεχος της ΝΔ και επί σειρά ετών Πρόεδρο της ΤΟ ΝΔ Κουνάβων, Μαρία Καριοφύλλη που έφυγε ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα, Κρήτη
Το έλα να δεις γινόταν σήμερα στις παραλίες του Νότου... Η ζέστη στα ύψη αλλά μαζί και η ανευθυνότητα... Δυστυχώς ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα, Κρήτη
Από σήμερα 15 Μαΐου θα γίνονται οι ηλεκτρονικές εγγραφές στα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2020-21, ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Ελλάδα, Επικαιρότητα
Το Υπουργείο Οικονομικών, με απόφαση που υπέγραψε ο Υφυπουργός κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, δίνει νέα παράταση στη δυνατότητα αγοράς πετρελαίου θέρμανσης ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Ελλάδα, Επικαιρότητα
Η σφοδρότατη σύγκρουση είχε ως αποτέλεσμα οι επιβαίνοντες να εγκλωβιστούν στα συντρίμμια των δύο οχημάτων ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα, Κρήτη
Ο υφυπουργός ανάπτυξης και επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης ανακοίνωσε τα καταστήματα που θα ανοίξουν από την Δευτέρα 11 Μαΐου ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Ελλάδα, Επικαιρότητα
Ένα τραγούδι, μία ολόκληρη ιστορία, σε πέντε στίχους. Ιστορία χαράς και λύπης που διαδραματίζεται σε κάποια Κρητικά βουνά ...
Διαβάστε περισσότερα
Πυροβολισμοί έπεσαν σήμερα στο Αρκαλοχώρι κατά τη διάρκεια άγριας συμπλοκής ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα, Κρήτη
Το τέλος της καραντίνας είναι γεγονός από σήμερα και η είσοδός μας στη νέα πραγματικότητα έχει ως βασικό ζητούμενο να ...
Διαβάστε περισσότερα
Δύο νεκροί μετά από ένοπλη συμπλοκή στα Ανώγεια. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως δυο άνδρες ηλικίας 62 και 30 χρόνων ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα, Κρήτη
Την ιδιαίτερη ικανοποίησή του εκφράζει ο Σύλλογος για την Κυστική Ίνωση σχετικά με την έναρξη του προγράμματος Ατομικής Πρώιμης Πρόσβασης ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα, Υγεία
Η αγάπη για το διπλανό σου είναι ένα από τα βασικότερα συναισθήματα που θα σε οδηγήσει στην προσφορά και τη ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Υγεία
Φοβερή ήταν η σύγκρουση αγροτικού αυτοκινήτου με άλογο που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο έξω από τα Καπαριανά στο ύψος της ...
Διαβάστε περισσότερα
/ Επικαιρότητα, Κρήτη