Αποχαιρετώντας το καλοκαίρι και καλωσορίζοντας τα παιδιά στο σχολείο

Αποχαιρετώντας το καλοκαίρι και καλωσορίζοντας τα παιδιά στο σχολείο

Γράφει ο Νίκος Γκοντές 

Το καλοκαίρι καλώς η κακώς έχει περισσότερες ώρες ξεγνοιασιάς για όλους μας. Αυτό βέβαια θα μου πεις είναι και θέμα γούστου γιατί ακριβώς το ίδιο λένε άλλοι για το χειμώνα. Κάθε εποχή είναι καλή όταν υπάρχει χρόνος, διάθεση και εξαρτάται από  το τι δουλειά κάνει ο καθένας, τι ανάγκες έχει και διάφορα άλλα βασικά που είναι απαραίτητα!

Καλώς η κακώς όμως το λεγόμενο <<κάθε κατεργάρης στο πάγκο του>> συνδυάζεται σε κάθε νέα σχολική χρόνια με τα σχολεία και είμαι σίγουρος ότι θα με καταλάβουν όσοι έχουν μικρά παιδιά! Μετά από ένα ολόκληρο καλοκαίρι  και τα ίδια τα παιδιά βλέπεις ότι σου λένε ότι αναζητούν το σχολείο! Θέλουν να έρθουν σε επαφή ξανά μεταξύ τους, να μιλήσουν να παίξουν… γιατί ξέρεις μας βαριούνται  άσχετα ότι δεν μας το λένε και θέλουν τις δικές τους παρέες. Βασικά είτε δεν μας λένε καν τον προβληματισμό τους  είτε αν μας τον πούνε εμείς  θα έχουμε βυθιστεί στα δικά μας θέματα καθημερινότητας και ή δεν θα δώσουμε σημασία ή θα κάνουμε πως καταλάβαμε.

Εξίσου και ο τίτλος μου σε αυτό εδώ το άρθρο. Στα <<τυπικά>> μπορεί να είμαστε όλοι καλοί αλλά στην πραγματικότητα πολλές φορές  έχω την εντύπωση ότι δεν πλησιάζουμε καν και πόσο μάλλον στις νεότερες ηλικίες που τα παιδιά καταγράφουν τα πάντα!

Δεν θα ήθελα να σας κουράσω άλλο…. Θα ήθελα να ευχηθώ καλή σχολική χρονιά σε όλα τα παιδιά, καλή δύναμή στους γονείς,  καλά και σωστά γράμματα με υπομονή και επιμονή σε Νηπιαγωγούς, Δασκάλους, Καθηγητές.

Όσο για όλους εμάς τους Γονείς, Παππούδες, Μπαρμπάδες και σία  θα το επιμένω:

Προτεραιότητα και σημασία στα νέα παιδιά!   Δεν χρειάζεται πολύς  χρόνος!

Να τα καλωσορίζετε κάθε μέρα! Θα έχουν κάτι να σας πουν και να τους πείτε!

Καλή Σχολική Χρονιά λοιπόν! Καλή Δύναμη σε όλους!

 

Μένουμε ασφαλείς! Προστατεύουμε εμάς και τους γύρω μας
Κοινοποίηση

Έχετε είδηση; Στείλτε στο viber: 6940042120