Ανοικτή επιστολή στον Δήμαρχο για την βιβλιοθήκη στον Πύργο Μονοφατσίου

Ανοικτή επιστολή στον Δήμαρχο για την βιβλιοθήκη στον Πύργο Μονοφατσίου

Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Πύργου έκαναν ανοικτή επιστολή προς τον Δήμαρχο και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την βιβλιοθήκη στον Πύργο Μονοφατσίου

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΩΝ

Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε,
Αγαπημένοι μας γονείς,
Εδώ και πολλές μέρες, από τότε δηλαδή που ακούσαμε πως η Δημοτική βιβλιοθήκη στο χωριό μας, τον Πύργο Μονοφατσίου θα κλείσει, είμαστε πολύ στεναχωρημένα όλα τα παιδιά.
Είναι ένα στολίδι για το χωριό μας. Εκεί δίνουμε ραντεβού τα απογεύματα για να προετοιμάσουμε τις ομαδικές εργασίες που μας βάζουν οι δασκάλες μας στο Σχολείο.
Από τότε που ξεκινήσαμε να κάνουμε και εκπομπές στο μαθητικό ραδιόφωνο, εκεί φτιάχνουμε τα κείμενα και με τη βοήθεια του κυρίου Βαγγέλη τα στέλνουμε στην κυρία Μαρία.
Αν κλείσει εμείς πως θα τα κάνουμε όλα αυτά;
Επίσης συναντιόμαστε εκεί όταν βρέχει και παίζουμε επιτραπέζια παιχνίδια, διαβάζουμε βιβλία, ζωγραφίζουμε, κάνουμε κατασκευές, βλέπουμε παιδικές και εκπαιδευτικές ταινίες και περνάμε το χρόνο μας όλοι μαζί πάρα πολύ ωραία.
Προχθές πήγαμε εκπρόσωποι από όλες τις τάξεις στο γραφείο της Διευθύντριας του Σχολείου μας, της κας Μελεσσανάκη και την ρωτήσαμε αν ξέρει γιατί κλείνει η βιβλιοθήκη του χωριού μας. Εκείνη τηλεφώνησε στο Δήμο εκεί μπροστά μας και μας είπε πως της είπαν, ότι το θέμα μάλλον είναι οικονομικό. Πως δεν υπάρχουν χρήματα που να μπορεί ο Δήμος να τα δώσει και να την κρατήσει ανοιχτή.
Δεν ξέρουμε τι λύση μπορείτε να βρείτε εσείς οι μεγάλοι. Αλλά εμείς τα παιδιά σας παρακαλούμε να την βρείτε! Σίγουρα θα υπάρχει λύση! Αρκεί να ασχοληθείτε σοβαρά με το πρόβλημα μας!
Μπορεί να σας φαίνονται οι σκέψεις μας πολύ παιδικές. Αλλά παρακαλούμε να τις ακούσετε προσεχτικά και να κάνετε ότι μπορείτε!
Αν κλείσει η βιβλιοθήκη μας, όλοι μας θα είμαστε υπεύθυνοι.
Σας ευχαριστούμε

Τζάμια-Κορνίζες-Είδη Σκίασης Γκοντές. Τηλ. 2811 21 71 81

Έχετε είδηση; Στείλτε στο viber: 6940042120