Ανδρέας Παπανδρέου: 23 χρόνια από τον θάνατο του

Ανδρέας Παπανδρέου: 23 χρόνια από τον θάνατο του

Ηταν πριν από 23 χρόνια, στις 23 Ιουνίου του 1996, όταν η Ελλάδα αποχαιρετούσε έναν από τους πιο σημαντικούς ηγέτες, της σύγχρονης ιστορίας της, τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Σαν σήμερα, πίσω στο 1996, ο ιδρυτής και ιστορικός ηγέτης του ΠΑΣΟΚ άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του στην Εκάλη, ύστερα από ένα οξύ ισχαιμικό επεισόδιο που υπέστη, «σφραγίζοντας» οριστικά ένα από τα μεγαλύτερα, πολιτικά κεφάλαια της ελληνικής μεταπολιτευτικής ιστορίας.

Δυναμική προσωπικότητα, πρωθυπουργός της Ελλάδας από το 1981 και το 1989 και το 1993 έως το 1996, ο Ανδρέας Παπανδρέου, καθ’ ομολογίαν υποστηρικτών και αντιπάλων του, σημάδεψε με τη δράση του την πορεία της Ελλάδας από την πτώση της χούντας μέχρι και τα νεότερα χρόνια.

Το όνομά του συνδέθηκε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον ηγέτη με τον όρο «Αλλαγή», αλλά και με το τετράπτυχο «Εθνική Ανεξαρτησία – Λαϊκή Κυριαρχία – Κοινωνική Απελευθέρωση – Δημοκρατία» που περιελάμβανε η ιδρυτική διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ στις «3 του Σεπτέμβρη» του 1974.

Άλλα άρθρα στην ίδια ενότητα

Αν βρίσκεστε στον δρόμο ή δεν έχετε συνεχή πρόσβαση στο internet, αποθηκεύστε το τηλέφωνο του cretapress.gr 6940 042 120 και στείλε μας τη φώτο, το βίντεο ή το μήνυμά σας για να καταγγείλετε, να πείτε την άποψή σας ή και για να δείξετε αυτό που θέλετε.

Επίσης μπορείτε να καλείτε στο τηλ 2810 203 500. Αν δεν είναι διαθέσιμος κάποιος συνεργάτης, αφήστε το μήνυμα σας στον αυτόματο τηλεφωνητή.

Άλλος τρόπος επικοινωνίας με internet: info@cretapress.gr

Close Menu
Don`t copy text!