Ανακοίνωση παράταξης «ΚΡΗΤΗ ΜΠΡΟΣΤΑ» για τις τεράστιες καταστροφές από την κακοκαιρία

Ανακοίνωση παράταξης «ΚΡΗΤΗ ΜΠΡΟΣΤΑ» για τις τεράστιες καταστροφές από την κακοκαιρία

Εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας στους ζημιωθέντες της χθεσινής τεράστιας καταστροφής, η οποία έπληξε κυρίως τις περιφερειακές ενότητες Ηρακλείου και Ρεθύμνου. Αυτό που προέχει τώρα είναι η καταγραφή των ζημιών ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες αποκατάστασης των υποδομών καθώς και οι αποζημιώσεις στους δικαιούχους, είτε αφορούν σε οικοσκευές, είτε σε επιχειρήσεις.

Εκφράζουμε επίσης την ευγνωμοσύνη μας σε όλα τα σώματα ασφαλείας, τα στελέχη της πολιτικής προστασίας και τους εθελοντές, που με την κρίσιμη παρέμβασή τους απέτρεψαν την απώλεια ανθρωπίνων ζωών.

Αυτές τις δύσκολες ώρες δεν χωρούν αντιπαραθέσεις και απόδοση ευθυνών, αλλά απαιτείται σύμπνοια και συνεργασία. Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ, κι ο φόβος ότι θα αντικρίσουμε παρόμοιες εικόνες στο μέλλον – ή και χειρότερες αν είμαστε απροετοίμαστοι– πρέπει να μας αφυπνίσει. Από σήμερα ήδη οφείλουμε όλοι οι αρμόδιοι φορείς και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης να συντονιστούμε προκειμένου να εκπονηθεί σχέδιο για την άμεση αποκατάσταση των υποδομών με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα. Οφείλουμε να θέσουμε ως προτεραιότητα τα αντιπλημμυρικά έργα και τον σχεδιασμό για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων.

Μένουμε ασφαλείς! Προστατεύουμε εμάς και τους γύρω μας

Έχετε είδηση; Στείλτε στο viber: 6940042120

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *