4 Απλές Ιδέες για να Φτιάξεις την Τέλεια Καφετέρια

4 Απλές Ιδέες για να Φτιάξεις την Τέλεια Καφετέρια

Ένα από τα πιο επιτυχημένα επαγγελματικά εγχειρήματα στον χώρο της εστίασης είναι το άνοιγμα μιας καφετέριας. Ένα από τα πρώτα ερωτήματα που γεννιούνται είναι “Μα καλά, αφού υπάρχουν ήδη τόσες και τόσες καφετέριες, γιατί να ανοίξω και εγώ μία ακόμα;” Η απάντηση είναι απλή: Αν η δική σου καφετέρια ξεχωρίζει από όλες αυτές που ήδη υπάρχουν στην περιοχή σου, τότε αξίζει να πάρεις το ρίσκο και να ανοίξεις μία καινούρια.

Πώς, όμως, θα κάνεις την καφετέριά σου να ξεχωρίσει; Παρακάτω θα βρεις 4 εύκολους τρόπους για να το πετύχεις.

  • Το όνομα

Φαντάζομαι ότι δεν χρειάζεται να αναλύσω, γιατί το όνομα της καφετέριας είναι το πρώτο στοιχείο της λίστας. Το όνομα είναι αυτό που θα τραβήξει ή θα αποθαρρύνει κάποιον πιθανό πελάτη από το να έρθει ή όχι στην καφετέριά σου, ακόμα και χωρίς να έχει δει το μαγαζί. Ψάχνοντας το κατάλληλο όνομα, θα πρέπει να σκέφτεσαι σε ποιους ανθρώπους – ηλικία, ενδιαφέροντα, οικονομική κατάσταση – απευθύνεσαι. Για να πιάσεις μια ευρεία γκάμα ανθρώπων, θα πρότεινα ένα μικρό όνομα στα ελληνικά, ώστε να είναι εύκολο να το θυμάται ο καθένας. Ονόματα καφετέριας όπως “Η Εφημερίδα”, “Σκάλα” ή “Ιπποπόταμος” είναι πρωτότυπα αλλά αξιομνημόνευτα.

  • Χώρος με στυλ

Η διακόσμηση είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς αν ο χώρος είναι όμορφος τότε ούρες θα κάνουν έξω από το μαγαζί σου οι παρέες για να κάτσουν. Η αισθητική του χώρου θα είναι ένα από τα βασικά στοιχεία που θα κάνουν την δική σου καφετέρια να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες. Για αυτό μπορείς να είσαι τολμηρός με τις επιλογές σου και να ακολουθείς ξεκάθαρα μία συγκεκριμένη αισθητική διακόσμησης εσωτερικού χώρου. Μερικές ιδέες διακόσμησης που ίσως αξίζει να σκεφτείς είναι ταπετσαρία σε έναν τοίχο, λαμπάκια γύρω από τα παράθυρα, πίνακες ή κάδρα στους τοίχους, πλακάκια που θυμίζουν σκακιέρα στο πάτωμα. Απλά φρόντισε να μην ακολουθήσεις διάφορα γούστα ταυτόχρονα και δημιουργήσεις στο τέλος έναν μπερδεμένο και μπουκωμένο χώρο.

  • Ούτε γάτα ούτε ζημιά

Δυστυχώς λόγω της συχνής χρήσης ακόμα και τα πιο καλά μηχανήματα χαλάνε. Ως ιδιοκτήτης είναι υψίστης σημασίας όχι μόνο να εξοπλίζεις την επιχείρησή σου με τα καλύτερα δυνατά μηχανήματα, αλλά και να τα επιδιορθώνεις αμέσως μόλις χαλάνε. Εννοείται ότι δεν περιμένει κανένας από εσένα τον ίδιο να διορθώσεις την βλάβη. Αυτό που όντως αναμένεται από εσένα είναι να καλέσεις αμέσως και να ζητήσεις τις τεχνικές υπηρεσίες του Arximastoras, ώστε να έρθει ο κατάλληλος τεχνικός για να φτιάξει την βλάβη χωρίς οι πελάτες να καταλάβουν τίποτα. 

  • Το μενού

Μαζί με την διακόσμηση, τα ροφήματα που προσφέρεις θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στο αν θα γίνει η καφετέριά σου η αγαπημένη των πολιτών της περιοχής σου. Αν υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε καφέδες, σοκολάτες και τσάι, σίγουρα θα ενθουσιάσεις τους πελάτες σου, που θα θέλουν να έρθουν ξανά και ξανά για να δοκιμάσουν όλα τα πρωτότυπα ροφήματα. Φρόντισε μόνο να φτάνουν οι παραγγελίες γρήγορα και στην σωστή θερμοκρασία στα τραπέζια για να μην τους φύγει ο ενθουσιασμός. Μαζί με τα ροφήματα, πρόσθεσε ένα μπισκότο για τον κάθε πελάτη ως κέρασμα, για να τους γλυκάνεις και να τους δείξεις την εκτίμησή σου.

Τζάμια-Κορνίζες-Είδη Σκίασης Γκοντές. Τηλ. 2811 21 71 81

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *