Τι ρόλο παίζουν οι περιφερειακές εκλογές στην εθνική πολιτική σκηνή;

Τι ρόλο παίζουν οι περιφερειακές εκλογές στην εθνική πολιτική σκηνή;

Γράφει ο Αιμίλιος Παττακός 

Ίσως να μην είμαι ο πιο κατάλληλος και ο πιο αντικειμενικός και λόγω της υποψηφιότητας μου με τον Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη για να κρίνω την αξία και την σπουδαιότητα των περιφερειακών εκλογών.

Δεν παύει όμως να έχω άποψη για τα τεκταινόμενα βλέποντας κάποιες συμπεριφορές, προσωπικές φιλοδοξίες και τοπικά ζητήματα που προκύπτουν και  λόγω των δημοτικών εκλογών.
 Οι Περιφερειακές εκλογές όπως έχουν τονιστεί και από τον πρόεδρο της ΝΔ έχουν πολιτικό ενδιαφέρον και έχουν τη δική τους βαρύτητα.
Συγκεκριμένα στην περιφέρεια Κρήτης υπάρχουν αρκετές υποψηφιότητες με βασικές αυτές του κ. Αρναουτάκη νυν περιφερειάρχη και του κ.Μαρκογιαννακη.
Όπως είναι γνωστό σε όλους ο κ. Αρναουτάκης έλαβε στήριξη από το ΚΙΝΑΛ αλλά και από το ΣΥΡΙΖΑ ενώ τον κ Μαρκογιαννάκη τον στηρίζει η ΝΔ με προσωπική επιλογή του ίδιου του προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη.
Βλέποντας λοιπόν κάποιους να πατάνε σε δύο βάρκες δηλαδή να στηρίζουν την υποψηφιότητα του κ. Αρναουτάκη ενώ συγχρόνως χαρακτηρίζουν τον εαυτό τους ψηφοφόρο της ΝΔ θεώρησα ότι πρέπει να γίνει αναφορά σε αυτές τις προτιμήσεις.
Ή ακόμα θέτοντας υποψηφιότητα με ένα συνδυασμό ο οποίος στηρίζεται από αντίπαλα στη ΝΔ κόμματα , εμμέσως πλην σαφώς στηρίζουν και τις πολιτικές τους και την απραξία των τόσων χρόνων που έφεραν την Κρήτη και τη χώρα  σε δεινή θέση  δίνοντας  τους συγχωροχάρτι για τα πεπραγμένα τους.
Σίγουρα μέσα σε όλους τους συνδυασμούς υπάρχουν και ανεξάρτητοι ακομματιστοι υποψήφιοι , οι οποίοι όμως δεν δίνουν τον τόνο στα ψηφοδέλτια και αποτελούν εξαιρέσεις.
Αυτό όμως που μένει στον μέσο ψηφοφόρο , είναι το χρώμα στο χάρτη και κατ’ επέκταση στο εθνικό πολιτικό σκηνικό την βραδιά των εκλογών.
Τα στελεχη λοιπόν που βρίσκονται κοντά στις λογικές των ίσων αποστάσεων και συνήθως όταν έρχονται δυσκολίες αυτοί απομακρύνονται από το προσκήνιο,  αυτοί που έχουν το ένστικτο του λεγόμενου κομματικού πατριωτισμού , τους κατατάσσουν στους αδιάφορους και πολλές φορές στους απέναντι , λέγοντας πως η στήριξη του κόμματος δεν μπορεί να γίνεται με λογικές εστιατορίου με αλά καρτ επιλογές.
Η κομματική βάση και η κοινωνία που παρακολουθεί αυτούς που μεταμορφώνονται ανάλογα με το συμφέρον τους ή τις φιλοδοξίες και τις μικροψυχιες, τους ζητά να βάζουν πάνω από όλα το συμφέρον της πατρίδας.
Οι μοναχικές πορείες και οι παρεκκλησεις  καταδικάζονται από τον ταλαιπωρημένο ψηφοφόρο που περιμένει λύτρωση από τις εκλογές , ενώ η πιθανή συμπόρευση με αντιπάλους , έχει περισσότερη ηθική παρά ουσιαστική ζημιά .
Γιατί είναι ιστορικό λάθος η συμπόρευση στελεχων να βρίσκονται σε συνδυασμό που στηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ , ο οποίος δεν είχε τη δύναμη ούτε τη μπορεση να στηρίξει δικό του συνδυασμό και κρύφτηκε πίσω από την υποψηφιότητα του κ.Αρναουτακη , φοβούμενος ότι θα επέστρεφε στα προμνημονιακα του ποσοστά , ενώ βρίσκει άλλοθι και ανέλπιστη στήριξη από φιλελεύθερα στελέχη.
Δεν μπορεί με την παρουσία τους και τη βοήθεια τους να αποτελούν τους χρήσιμους και πρόθυμους που συμβάλλουν στο να παραμένει η περιφέρεια και η χώρα σε απραξία και απαξία , ενώ με τον τρόπο τους συμβάλλουν στο πισωγυρισμα και την παγίωση των λάθος επιλογών..
Είναι ξεκάθαρο ότι αυτές οι πρακτικές και οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια πρέπει να καταδικαστούν όπου στηθούν οι κάλπες και ο απλός κόσμος είναι αποφασισμένος για τιμωρία.
Η αποδοκιμασία του λαού για αυτές τις πολιτικές είναι ξεκάθαρη , όπως ξεκάθαρη πρέπει να είναι και η στήριξη των στελεχών που βρίσκονται σε όλα τα επίπεδα του αγώνα να επιδοκιμαζονται από τους φιλελεύθερους ψηφοφόρους και το σύνολο της κοινωνίας που έχει βαρεθεί τη στασιμότητα.
Η στήριξη του Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη , ο οποίος αποτελεί προσωπική πρόταση και επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη που στηριζει τους νέους  , είναι ένα στοίχημα για όλους μας.
Σε αυτή τη μάχη κανένας δεν μπορεί να προβάλλει δικαιολογίες και ούτε να δίνει ασκεφτα συγχωροχάρτι σε αυτούς που με τις επιλογές τους έφεραν την περιφέρεια και την πατρίδα πολλά χρόνια πίσω.
Ας φροντίσουμε λοιπόν το μήνυμα που θα δώσουμε στις εθνικές εκλογές , στις ευρωεκλογές να είναι στην περιπτωση των Περιφερειακων εκλογών εξίσου ξεκάθαρο χωρίς αστερίσκους , στηρίζοντας το συνδυασμό της ελπίδας του Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη.
Μένουμε ασφαλείς! Προστατεύουμε εμάς και τους γύρω μας
Κοινοποίηση

Έχετε είδηση; Στείλτε στο viber: 6940042120