Στην αυτοδιοίκηση μεγάλο το ενδιαφέρον. Μετά όμως;

Στην αυτοδιοίκηση μεγάλο το ενδιαφέρον. Μετά όμως;

Γράφει ο Νίκος Γκοντές*

Πλησιάζει το τέλος Αυγούστου και εκτός από την επιστροφή όπως συνήθως γίνεται από τις αποδράσεις του καλοκαιριού υπάρχει και ο πυρετός της καταληκτικής ημερομηνίας 31 Αυγούστου που κλείνουν οι συνδυασμοί για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Αυτή τη φορά μάλιστα είμαι υποψήφιος στο χωριό που ζω και αγαπώ. Στην Δημοτική Κοινότητα Πύργου Μονοφατσίου (όπως λέγεται πλέον με την νέα νομοθεσία).

Εντύπωση από παλιά στις εκλογές μου έκανε το μεγάλο ενδιαφέρον των υποψηφίων, την αγωνία τους όπως έδειχναν για να σώσουν τον τόπο μας. Ακριβώς την ίδια εντύπωση μου έκανε μετά τις εκλογές που τους έχανα! Είτε από εδώ κοντά είτε από την ευρύτερη περιοχή μιας και ο Δήμος μας είναι μεγάλος.

Το δεύτερο πράγμα που μου έκανε εντύπωση είναι ότι έβλεπα υποψήφιους που δεν είχαν δείξει ότι θέλουν να ασχοληθούν με τα κοινά. Αυτό βέβαια είναι μεγάλη κουβέντα και θέλει πολλή ανάλυση. Γιατί οποιοσδήποτε μπορεί να ασχοληθεί και φυσικά είναι δικαίωμα του ανά πάσα στιγμή εφόσον το επιθυμεί.

Το τρίτο πράγμα που παρατηρείται και το γνωρίζουμε όλοι είναι ότι όταν υπάρχει παραπάνω από ένας συνδυασμός (που συνήθως υπάρχει) αυτό που συμβαίνει είναι οτι αντί να βρίσκουν του κατάλληλους υποψήφιους συμβούλους ανά πόστο και περιοχή (γιατί δεν είναι και τόσο εύκολο, δεν ασχολείται εύκολα κανείς με τα κοινά συνήθως) ψάχνουν ακριβώς μόνο για το λόγο που λέει η νομοθεσία, δηλαδή να βρεθεί ο σχετικός αριθμός ατόμων για να κλείσει ο συνδυασμός.

Εκεί τώρα γίνεται και το μεγάλο λάθος που αρχίζουν και μπαίνουν στη μέση γνωστοί, συγγενείς, κουμπαροσυντεκνιές.. και πάει λέγοντας. Έπειτα προκύπτουν παρεξηγήσεις του τύπου γιατί δε με ψήφισες.. διχάζονται ανθρώποι και μάλιστα χωρίς να έχει συζητηθεί επί της ουσίας κανένα πρόβλημα του Δήμου ή της κάθε περιοχής.

Μετά το επόμενο που βλέπεις είναι υποσχέσεις για έργα και υλοποιήσεις. Πού από την άλλη όπως και να το κάνεις πάλι τον μπελά σου βρίσκεις. Τι εννοώ με αυτό. Όταν δεν γίνεται τίποτα υπάρχει δυσαρέσκεια. Και όταν γίνει επειδή γίνεται λίγο πριν τις εκλογές πάλι υπάρχει δυσαρέσκεια! Ουσιαστικά και εκεί χρειάζεται ένα συνολικό ρεαλιστικό πλάνο με συγκεκριμένο προγραμματισμό και αλήθειες.

Στη σημερινή εποχή θαύματα δεν γίνονται. Με καθαρή προσπάθεια όμως υπομονή και επιμονή, συννενόηση, δουλειά και εφόσον ο κόσμος στην κάλπη αναδείξει τα σωστά πρόσωπα γνωρίζοντας το παρελθόν και το παρόν στον κάθε υποψήφο, θέλω να πιστεύω (και είναι ευθύνη πλέον της γενιάς μας) πώς θα υπάρξει βελτίωση της καθημερινότητας και της ζωής στον τόπο μας.

Γιατί το βασικό είναι το μετά!

Ουσιαστικά προσωπικά εγώ θεωρώ και έχω μάθει στη ζωή μου από τα λάθη μου. Υποσχέσεις θα υπάρχουν πολλές. Λάθη γίνονται πολλά. Το ιδανικό είναι να μάθουμε από τα λάθη μας και από αυτά που λείπουν να βελτιώσουμε πράγματα εδώ που ζούμε!

Επειδή η τροφή της καθημερινότητας μου είναι το χιούμορ η δική μου προεκλογική ατάκα είναι η εξής:

Ψηφίστε Νίκο Γκοντέ για να γίνει ο Πύργος τζάμι!

Υ.Γ. Εγώ πάντως έχω υποσχεθεί πέραν του εκλογικού αποτελέσματος ότι θα είμαι εδώ και μετά!

*Νίκος Γκοντές
Υποψήφιος Δημοτικής Κοινότητας Πύργου Μονοφατσίου με το συνδιασμό “Πολιτών Αυτοδιοίκηση”

Τζάμια-Κορνίζες-Είδη Σκίασης Γκοντές. Τηλ. 2811 21 71 81

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *