Σε ύφεση βρίσκεται αυτή την ώρα η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι της Τρίτης στα Μεγάλα Χωράφια Χανίων στον δρόμο προς Στύλο.
Η πυρκαγιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση.
Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίες και πεζοπόρο τμήμα της ΕΜΟΔΕ.
Στην κατάσβευση συμμετείχε και ελικόπτερο της πυροσβεστικής.
Δυνάμεις της πυροσβεστικής παραμένουν ακόμα στο σημείο καθώς είναι ορατός ο κίνδυνος αναζωπύρησης της φωτιάς λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.
Σε επιφυλακή βρίσκεται από νωρίς σήμερα το πρωί η Πολιτική Προστασία εξαιτίας των καιρικών συνθηκών όπως σημείωσε ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας κ. Γιώργος Τσαπάκος. Ο κ. Τσαπάκος σημείωε ότι «η άμεση κινητοποιήση, τα εναέρια μέσα που ζητήθηκαν να συνδράμουν στην επιχείρηση και ανταποκρίθηκαν άμεσα και οι επίγειες δυνάμεις πιστεύω έκαναν την διαφορά και αυτή την στιγμή που μιλάμε λίγα λεπτά αργότερα η φωτιά είναι υπό έλεγχο. Οι συνθήκες σήμερα στην Κρήτη είναι δύσκολες για ακόμα μια μέρα και είμαστε σε πλήρη επιφυλακή από νωρίς το πρωί»









περισσότερα σε λίγο…