Πως να επιλέξετε τον κατάλληλο αρχιτέκτονα για το έργο σας

Πως να επιλέξετε τον κατάλληλο αρχιτέκτονα για το έργο σας

Προκειμένου να βρείτε έναν αρχιτέκτονα για να υλοποιήσει το έργο σας, είναι πολλά που πρέπει να λάβετε υπόψη. Ένας αρχιτέκτονας είναι εκείνος που θα μεταφέρει τις ιδέες του έργου σας από τη φαντασία του στον πίνακα σχεδίασής του. Πρέπει ο συγκεκριμένος αρχιτέκτονας να είναι σε θέση να δημιουργήσει ένα σχέδιο που να είναι προσαρμοσμένο στις δικές σας ανάγκες και να λαμβάνει υπόψη του όλα τα πιθανά εμπόδια που πιθανόν να εμφανιστούν κατα τη σχεδίασή του έργου σας.

Η γνώση και η εξειδίκευση που θα πρέπει να διακατέχει τον συγκεκριμένο αρχιτέκτονα, θα τον βοηθήσουν στην ανάληψη της κατασκευής ή της ανακατασκευής και επέκτασης του κτιρίου σας. Σε τελική ανάλυση αυτό το μέρος που θα επιμεληθεί ο συγκεκριμένος επαγγελματίας, θα είναι πιθανότατα και το μέρος που θα σας στεγάσει, οπότε γίνεται σαφές πως η επιλογή του κατάλληλου αρχιτέκτονα αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές αποφάσεις που μπορείτε να λάβετε. Ο αρχιτέκτονας Στέφανος Βασδέκης για παράδειγμα, είναι ένας από τους αρχιτέκτονες που θα επιτύχει την απόλυτη συνεργασία μεταξύ ιδιοκτήτη και αρχιτέκτονα, επιτυγχάνοντας την υλοποίηση του δικού σας ονειρικού σπιτιού.

Αποφασίστε για ένα αρχικό πλάνο του έργου προτού επιλέξετε έναν αρχιτέκτονα

Πριν ακόμα αρχίσετε να προσεγγίζετε αρχιτέκτονες, πρέπει να έχετε δημιουργήσει μια αρχική ιδέα για το έργο σας. Ένας αρχιτέκτονας θα θέλει να μάθει τι είναι εκείνο που σας ενδιαφέρει, ώστε να μπορέσει και ο ίδιος να αποφασίσει εάν θα αναλάβει το έργο ή όχι. Δεν χρειάζεται να έχετε δημιουργήσει μια εκτενή λίστα με όλα όσα επιθυμείτε για το έργο σας, αλλά το να έχετε μια πρώτη ιδέα για το έργο σας, σίγουρα θα κατευθύνει τον αρχιτέκτονα σας προς στην κατάλληλη κατεύθυνση.

Που να βρείτε έναν αρχιτέκτονα

Όταν πρόκειται για την εύρεση κάποιου αρχιτέκτονα, ένας από τους ευκολότερους αλλά και αποτελεσματικότερους τρόπους είναι μέσω μιας μηχανής αναζήτησης στο διαδίκτυο. Επίσης μέσω των social media μπορείτε να αναζητήσετε επαγγελματίες, ειδικά στην περίπτωση του Instagram, το οποίο συνεργάζεται με αρχιτέκτονες, οι οποίοι αναδεικνύονται αλλά και ανακαλύπτονται μέσω των διαφόρων δουλειών τους που αναρτώνται στο διαδίκτυο.

Όπως συμβαίνει και με οποιονδήποτε άλλο επαγγελματία προσφοράς υπηρεσιών, είναι πάντοτε καλύτερο να μπορείτε να εντοπίσετε κάποιον επαγγελματία μέσω των ατόμων που γνωρίζετε και εμπιστεύεστε. Ρωτήστε λοιπόν την οικογένεια και τους στενούς σας φίλους για συστάσεις αρχιτεκτόνων. Εναλλακτικά, θα μπορούσατε να περιπλανηθείτε στην περιοχή όπου σκοπεύετε να διαμείνετε και να εντοπίσετε διάφορα καινούργια κτίσματα που σας αρέσουν και να αναζητήσετε πληροφορίες για τον αρχιτέκτονα που τα σχεδίασε.

Όταν ψάχνετε τον κατάλληλο αρχιτέκτονα, δώστε βάση στην επικοινωνία σας

Ο αρχιτέκτονας είναι το άτομο στο οποίο θα επιδείξετε την απόλυτη εμπιστοσύνη σας ώστε να σχεδιάσει και να υλοποιήσει το σπίτι των ονείρων σας. Θα επενδύσετε πολύ χρόνο αλλά κυρίως χρήμα ώστε να καταλήξετε σε μια τελική μορφή του κτίσματος στο οποίο θα στεγαστείτε. Θυμηθείτε πως μια ρήξη στην μεταξύ σας επικοινωνία μπορεί να επηρεάσει το σύνολο του έργου, οπότε όταν επιλέγετε τον κατάλληλο επαγγελματία, βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να βασιστείτε απόλυτα σε αυτόν.

Αναζητήστε έναν αρχιτέκτονα που θαυμάζετε τις δουλειές του

Τη σημερινή εποχή, ένας από τους ευκολότερους και γρηγορότερους τρόπους προβολής των παλαιότερων δουλειών ενός αρχιτέκτονα, γίνεται μέσω του προσωπικού του ιστότοπου.

Ο ιστότοπος είναι πλέον το κύριο εργαλείο πώλησής ενός αρχιτέκτονα, διότι σ’αυτό πιθανό να εντοπίσετε όλα εκείνα τα έργα που είχε αναλάβει στο παρελθόν. Η επίσκεψη και η περιήγησή σας στον ιστότοπο θα σας δώσει μια πρώτη ένδειξη ως προς το μέγεθος της εργασίας που παράγει, το αρχιτεκτονικό στιλ στο οποίο εξειδικεύεται, τα υλικά κατασκευής με τα οποία είναι εξοικειωμένος αλλά και τα κατασκευαστικά συστήματα με τα οποία έχει συνηθίσει να εργάζεται.

Είναι πάρα πολύ σημαντικό να σας αρέσει η δουλειά τους και να γνωρίζετε ότι το προσωπικό τους στυλ θα συνδυαστεί με τις δικές σας ιδέες, σε ένα ιδανικό αποτέλεσμα.

Επιλέξτε έναν αρχιτέκτονα που σέβεται τον προϋπολογισμό σας

Ο σχεδιασμός του σπιτιού σας θα καλύψει ένα μεγάλο μέρος του συνολικού σας προϋπολογισμού. Γι ‘αυτό λοιπόν είναι τόσο σημαντικό να επιτύχετε αυτό το το στάδιο της υλοποίησης και να βεβαιωθείτε ότι είστε απόλυτα ευχαριστημένοι με αυτό. Πρέπει δηλαδή να δείξετε λογική, διότι οι περιορισμένοι σας πόροι δεν σας επιτρέπουν να κάνετε αρκετά λάθη. Αρχικά ενημερωθείτε από τον ίδιο τον αρχιτέκτονά σας, σχετικά με την επίτευξη των στόχων σας με τον διαθέσιμο προϋπολογισμό που προτείνατε.

Επίσης μην υποπέσετε στην παγίδα κάποιων αρχιτεκτόνων να προσθέσουν περιττά χαρακτηριστικά στο σπίτι σας, τα οποία θα σας κοστίσουν ακριβά. Όταν επιλέγετε έναν αρχιτέκτονα για να διαχειριστεί το έργο σας, βεβαιωθείτε ότι γνωρίζουν πολύ καλά το ποσό που έχετε να διαθέσετε και βάσει αυτού να πραγματοποιήσουν το σπίτι των ονείρων σας, μέσω της τέχνης και της επιστήμης της αρχιτεκτονικής.

Μένουμε ασφαλείς! Προστατεύουμε εμάς και τους γύρω μας

Έχετε είδηση; Στείλτε στο viber: 6940042120

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *