Πάσχα: Η ανάσταση του Χριστού και τα υπόλοιπα…

Πάσχα: Η ανάσταση του Χριστού και τα υπόλοιπα…

γράφει ο Νίκος Γκοντές

Η καλύτερη μας όταν ήμασταν παιδιά  ήταν οι γιορτές του Πάσχα των Χριστουγέννων και λοιπά! Εμείς ούτως η άλλως  μέναμε και μένουμε μόνιμα στο χωριό και περιμέναμε με χαρά τους υπόλοιπους συγγενείς από Αθήνα ή διάφορα άλλα μέρη να έρθουν.

Για το  Πάσχα  τα τότε δεδομένα τα βιώνουν και τώρα τα παιδιά στα οποία  συνεχίζουν αυτό που  κάναμε και εμείς και λέω τα δύο βασικά, δηλαδή  να μαζέψουμε ξύλα για την φωτιά  και να πάρουμε τα λεγόμενα πλακατζίκια (δυναμιτάκια και λοιπά).

Αυτό με τα δυναμιτάκια ανοίγει μία μέγάλη συζήτηση που δεν θα την κάνω τώρα αλλά το σίγουρο είναι ένα…. ότι χρειάζεται προσοχή! Δεν έχουν γίνει και λίγα στο παρελθόν. Αλλού όμως θα ήθελα να εστιάσω το σκεπτικό μου.

Μεγαλώνουμε και έχουμε περάσει το στάδιο που λέμε ότι είμαστε παιδιά και ερχόμαστε να περάσουμε τις ημέρες  του Πάσχα για να πούμε και ποιο είναι  το νόημα της Αναστάσεως του Ιησού Χριστού στη ζωή μας. Το σίγουρο πάντως δεν είναι οι κροτίδες και τα δυναμιτάκια που παίζαμε παλιά αλλά ούτε και ο καλύτερος στολισμός από  τον επιτάφιο (του τύπου ο δικός μας είναι ο καλύτερος)  αλλά ούτε και για το ποιος θα βάλει περισσότερο κρέας και ψησταριές στο προφίλ του στα social media. Το σίγουρο με το δεύτερο (δηλαδή τις ψησταριές) είναι ότι θέλουμε κατά κάποιο τρόπο να αφήσουμε στην μέση την καθημερινότητα ξεχνώντας τα προβλήματα της και να περάσουμε καλά με την παρέα μας.

Το νόημα όμως της αναστάσεως του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού είναι η πραγματικότητα της ζωντανής ελπίδας και της δικής μας αναστάσεως, της αναστάσεως μας από το θάνατο στην ζωή που μπορεί να μας απελευθερώσει από τις καθημερινές μας αμαρτίες και αυτό γίνεται με την πραγματική μετάνοια στην οποία η ορθόδοξη εκκλησία μας παρέχει.

Η αδιαφορία μας και η άγνοια για τα προβλήματα τον συνανθρώπων μας δεν συνάδει με το Πάσχα και την Ανάσταση του Ιησού χριστού….. Η Ανάσταση σημαίνει συγχώρεση και ανάπλαση της σχέσεως μας με τον Θεό, τον εαυτό μας αλλά και τους υπόλοιπους ανθρώπους

Με αυτά τα λίγα λόγια θα ήθελα να σας ευχηθώ Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση και να κάνετε αυτό που νιώθετε και όχι επειδή απλά θέλετε να δείξετε στους υπόλοιπους κάτι που απλά δεν έχει νόημα…. Πιάστε το νόημα από την ουσία του!

 

Μένουμε ασφαλείς! Προστατεύουμε εμάς και τους γύρω μας
Κοινοποίηση

Έχετε είδηση; Στείλτε στο viber: 6940042120