Ο κουτσομπόλης: ένα είδος τοξικού ανθρώπου, Γράφει η Ψυχολόγος Στελίνα Αντουλινάκη

Ο κουτσομπόλης: ένα είδος τοξικού ανθρώπου, Γράφει η Ψυχολόγος Στελίνα Αντουλινάκη

Όλοι γνωρίζουμε ανθρώπους που η αγαπημένη τους ασχολία είναι να κουτσομπολεύουν τους άλλους. Το να μαθαίνουν για τη ζωή των γύρω τους, να σχολιάζουν και να συζητούν για αυτή είναι κάτι που τους ευχαριστεί.

Ποια είναι η τεχνική ενός κουτσομπόλη;

Συνήθως, λέει πράγματα που βγάζει από το μυαλό του, προσθέτει λεπτομέρειες με σκοπό να ενισχύσει την νέα είδηση, βγάζει φήμες, μεγαλοποιεί και παραποιεί αυτό που βλέπει. Κανείς δεν γλιτώνει από το στόμα ενός κουτσομπόλη. Με τη φαντασία του μπορεί να φτιάξει και σενάρια, ακόμη και αν εσύ δεν έχεις δώσει δικαιώματα ή να τροποποιήσει την παραμικρή λεπτομέρεια που γνωρίζει για σένα. Σίγουρα, ένας κουτσομπόλης δεν αντέχει τη σιωπή και όπως θα έχεις παρατηρήσει η συζήτηση μαζί του δεν αφορά στον εαυτό του αλλά στους άλλους, ενώ οι φήμες του μπορεί να καταστρέψουν οικογένειες και φίλους.

Φαίνεται πως η διάδοση τέτοιων «ειδήσεων» βασανίζουν αρκετούς ανθρώπους. Είναι σημαντικό να κρατάς τα όρια για να μην τους επιτρέψεις να σε κάνουν να παρεκκλίνεις από την πορεία σου.
Θυμίσου πως αν δεν είχες αξία δεν θα ασχολούταν κανείς μαζί σου ! Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να μην πιστεύεις ότι ακούς και να μη δίνεις εξηγήσεις σε κανέναν, να κοιτάς τη δική σου ζωή και μόνο. Οι άλλοι πάντα θα λένε ότι και αν κάνεις και ειδικά ένας κουτσομπόλης. Απομακρύνσου και κοίτα να μη δηλητηριάζεσαι !

«Όποιος κουτσομπολεύει άλλους σε εσένα, θα κουτσομπολεύει και… εσένα στους άλλους!»

Μένουμε ασφαλείς! Προστατεύουμε εμάς και τους γύρω μας

Έχετε είδηση; Στείλτε στο viber: 6940042120

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *