Λάμπρος Βαμβακάς: Αναγκαία και επιβεβλημένη η εξυγίανση της ΕΑΣ Ηρακλείου
Για τις προσπάθειες που καταβάλλονται από τη Διοίκηση και τα στελέχη της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου προκειμένου να επιτευχθεί η εξυγίανση της οργάνωσης και να συνεχιστεί η προσφορά της οργάνωσης σε χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφους ενημερώθηκε ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής Λάμπρος Βαμβακάς.
Ο υποψήφιος βουλευτής κατά τη διάρκεια συνάντησης ενημερώθηκε από τον πρόεδρο Σταύρο Γαβαλά, το Διευθύνοντα σύμβουλο Γιώργο Λαμπράκη και τον νομικό σύμβουλο Γιώργο Τζωράκη, για τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την εξυγίανση της οργάνωσης η οποία μπορεί να έρθει μέσα από την αλλαγή του πλαισίου και των όρων διαπραγμάτευσης με τα funds.
Από την πλευρά του ο κ.Βαμβακάς δήλωσε ότι στηρίζει τις προσπάθειες οι οποίες είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και αναφέρθηκε στις λύσεις που προτείνει το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ σε σχέση με την αλλαγή του πλαισίου και τους κανόνες δεοντολογίας των funds έχοντας καταθέσει και τροπολογία στη Βουλή. Άλλωστε η εξυγίανση της ιστορικής οργάνωσης θα έχει οφέλη για την οικονομία τη Κρήτης, τους ανθρώπους που μοχθούν στον πρωτογενή τομέα αλλά και τους εργαζόμενους στην ΕΑΣ.
Στην ίδια συνάντηση ο υποψήφιος βουλευτής ενημερώθηκε για την επιτυχή επαναδραστηριοποίηση του οινοποιείου της ΕΑΣ στην Παλιανή, αλλά και τις προσπάθειες που γίνονται για να επιτευχθεί η εμπορία και διακίνηση του Κρητικού ελαιολάδου ως προϊόντος με ονομασία προέλευσης.
Στον Πλοηγό
Ιδιαίτερα εποικοδομητική ήταν η επίσκεψη του Λάμπρου Βαμβακά στην Εκπαιδευτική Αναπτυξιακή εταιρεία ΠΛΟΗΓΟΣ που λειτουργεί από το 1995 με την τοπική αυτοδιοίκηση της Κρήτης να συμμετέχει ως μέτοχος αλλά και να συνεργάζεται με αυτήν σε τακτική βάση.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο Γενικός Διευθυντής Γιώργος Ζερβός τον ενημέρωσε για μια σειρά από πιλοτικά προγράμματα που έχουν υλοποιηθεί ή υλοποιούνται και δείχνουν τα δρόμο για μελλοντικές δράσεις.
Σε αυτά περιλαμβάνονται το αναπτυξιακό παρατηρητήριο της υπαίθρου με το Πολυτεχνείου Κρήτης, καθώς και η διαχείριση του προσφυγικού μέσω του προγράμματος Ήλιος, τα προγράμματα Οικοκτήματα Κρήτης και Ο χιλιόμετρα αλλά και το πρόγραμμα για την οικοτεχνία που το 2015 αποτέλεσε τη βάση για τη δημιουργία νομοθετικού πλαισίου στη χώρα μας.
Παράλληλα έγινε αναφορά στην πιστοποιημένη εκπαίδευση μέσω επιδοτούμενων προγραμμάτων 3000 ατόμων.