Έκκληση για άμεση δράση απευθύνει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Καντάνου Σελίνου, Ευτύχης Δαμηλάκης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της εγκατάλειψης και ρύπανσης που δημιουργείται από κατασχεμένα πλοία στη μαρίνα της Παλαιόχωρας.
Όπως αναφέρει σε επιστολή του:
«Η μαρίνα της Παλαιόχωρας έχει μετατραπεί σε έναν χώρο εγκατάλειψης και αδιαφορίας. Πέντε κατασχεμένα πλοία, ένα για λαθρεμπόριο τσιγάρων και τέσσερα που μετέφεραν παράτυπους μετανάστες.
Τα πλοία αυτά δεν είναι ναυάγια. Είναι κατασχεμένα και παρατημένα από το κράτος, το οποίο έχει την ευθύνη για την απομάκρυνσή τους. Το Λιμενικό Ταμείο, το Υπουργείο Ναυτιλίας και οι αρμόδιες Αρχές έχουν υποχρέωση να ενεργήσουν, αλλά μέχρι στιγμής αδιαφορούν.
Η αδράνεια αυτή έχει σοβαρές συνέπειες. Η ρύπανση της θάλασσας και η καταστροφή του θαλάσσιου περιβάλλοντος είναι μόνο η αρχή. Η μαρίνα υποβαθμίζεται και δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά, ενώ ο αρνητικός αντίκτυπος είναι εμφανής. Επιπλέον, υπάρχει κίνδυνος για τους πολίτες και τα σκάφη που χρησιμοποιούν το λιμάνι ενώ καταλαμβάνουν και ένα σημαντικό μέρος της μαρίνας περιορίζοντας την χωρητικότητα της.



Ως επικεφαλής της Αντιπολίτευσης, καλώ τη Δημοτική Αρχή να σταματήσει να παρακολουθεί αμέτοχη και να υπάρξει άμεση κινητοποίηση, προχωρώντας στα ακόλουθα μέτρα:
- Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για παράλειψη καθήκοντος και περιβαλλοντική ρύπανση.
- Αναφορά στον Εισαγγελέα Ναυτοδικείου για το Λιμενικό, για τις απαραίτητες ενέργειες.
- Καταγγελία στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και στο Υπουργείο Ναυτιλίας με επίσημο αίτημα απομάκρυνσης.
- Προσφυγή σε ευρωπαϊκούς περιβαλλοντικούς οργανισμούς, αν συνεχιστεί η αδιαφορία.
Η Παλαιόχωρα δεν μπορεί να γίνει μόνιμο νεκροταφείο πλοίων. Ο Δήμος και οι κάτοικοι δεν θα ανεχτούν άλλο αυτή την κατάσταση. Ήρθε η ώρα να αναλάβουμε δράση.»