Η ευτυχία θα΄ρθεί

Η ευτυχία θα΄ρθεί

Γράφει η Στελίνα Αντουλινάκη*

Με το τρέξιμο της καθημερινότητας, τη δουλειά, τις υποχρεώσεις, τις δυσκολίες της ζωής ξεχνάς το πραγματικό νόημά της. Αδυνατείς να επικεντρωθείς στα όμορφα πράγματα που δεν κοστίζουν απολύτως τίποτα! Κι αυτά είναι τα μικρά καθημερινά, που δεν μπορείς να αντιληφθείς, τα θεωρείς δεδομένα.. Κάθε στιγμή που περνάει είναι μοναδική, δεν υπήρξε στο παρελθόν και δε θα επαναληφθεί αυτούσια στο μέλλον. Η ευτυχία είναι στιγμές, γι΄αυτό άλλαξε τον τρόπο σκέψης σου. Δε γίνεται να περιμένεις και μην κάνεις τίποτα, σκεπτόμενος ότι κάποτε θα νιώσεις ευτυχισμένος, δε χρειάζεται να θλίβεσαι καθημερινά για πράγματα που δεν έχεις. “Αν είχα περισσότερα χρήματα θα έβλεπα τα πράγματα διαφορετικά”, “Αν πάρω αυτοκίνητο θα είμαι ευτυχισμένος”, “Αν αναδειχθώ επαγγελματικά δεν με πιάνει κανείς”. Αυτές είναι μερικές φράσεις που ακούς κατά τη συναναστροφή σου με τους γύρω σου. Πάντα αναζητάς κάτι καινούργιο, κάτι που δεν μπορείς να αποκτήσεις την τωρινή στιγμή για να είσαι ευτυχισμένος. Σίγουρα, η ευτυχία είναι η ψυχική ικανοποίηση που έρχεται όταν εκπληρώνεις στόχους και όνειρα, αλλά κανείς δεν κάνει λόγο για μόνιμη ευτυχία, παρά μόνο για στιγμές της.

Τι μπορείς λοιπόν να κάνεις για να ζήσεις πιο απλά αλλά και πιο όμορφα;

– Αγάπησε τον εαυτό σου. Φρόντισέ τον, αφιέρωσέ του λίγο χρόνο, ασχολήσου με μια δραστηριότητα, βρες ένα χόμπι, πήγαινε μια βόλτα στη θάλασσα, βγες για ένα όμορφο δείπνο, άκου τη μουσική που σου αρέσει. Κάνε πράγματα για σένα. Πίστεψε στον εαυτό σου γιατί μόνο αυτός μπορεί να σε αλλάξει. Είναι σημαντικό να θέσεις υγιή όρια. Να τον υπερασπίζεσαι και να ζεις όπως θες εσύ, μη δικαιολογείσαι, μην αφήνεις την ευτυχία σου να εξαρτάται από άλλους. Να λες “όχι” όποτε το νιώθεις και να μην επιτρέψεις να σε γεμίσουν ενοχές ή να σε χειραγωγήσουν. Μ΄αυτόν τον τρόπο δείχνεις ότι σέβεσαι και αγαπάς “εσένα”!

– Χαμογέλα. Δεν στοιχίζει τίποτα. Βρες τη δύναμη να το κάνεις κάθε μέρα. Διώξε από το μυαλό σου όλες τις αρνητικές-καταστροφικές σκέψεις και αντικατέστησέ της με πιο ευχάριστες, εστίασε σ΄αυτά που έχεις. Τίποτα δεν είναι δεδομένο. Να είσαι ευγνώμων. Υγεία, οικογένεια, αγάπη, πραγματικοί φίλοι, χαμόγελα, αγκαλιές, όμορφες αναμνήσεις. Αυτά είναι τα ευχάριστα!

-Μείνε μακριά από τους τοξικούς ανθρώπους. Ξέρεις..αυτούς που εμπλέκονται στη ζωή σου και τη μολύνουν, που επιδιώκουν να μάθουν τι δεν πάει καλά στη δική σου ζωή, αυτούς που συγκρίνουν, ζηλεύουν ή αυτούς που μιλούν μόνο για τον εαυτό τους. Να έχεις γύρω σου ευχάριστους ανθρώπους. Το ξέρω είναι λίγοι αλλά υπάρχουν. Είναι επιλογή σου ποιος θα μείνει στη ζωή σου!

– Κοίτα εσένα και μόνο. Μην συγκρίνεις με τους άλλους, μη νοιάζεσαι για το αν ο άλλος έχει κάτι παραπάνω από σένα, γιατί έτσι μόνο απογοήτευση θα νιώσεις. Ο καθένας είναι διαφορετικός. Ο σκοπός λοιπόν είναι να δεις πως μπορείς με αυτά που ήδη κατέχεις να βελτιωθείς και να προοδεύσεις και θα το κάνεις..αν επικεντρωθείς στη δική σου ζωή, μόνο στους δικούς σου στόχους!

Η ευτυχία είναι επιλογή. Σκέψου τα και άρχισε από τώρα. Μην χάνεις χρόνο !!!

*Facebook: Στελίνα Αντουλινάκη – Ψυχολόγος

Τζάμια-Κορνίζες-Είδη Σκίασης Γκοντές. Τηλ. 2811 21 71 81

Έχετε είδηση; Στείλτε στο viber: 6940042120