“Άνθραξ” για τον κ.Τσίπρα, η πρόταση μομφής κατά της Κυβέρνησης

“Άνθραξ” για τον κ.Τσίπρα,  η πρόταση μομφής κατά της Κυβέρνησης

του Βαγγέλη Καρκανάκη*

Την αναμενόμενη κατάληξη είχε η πρόταση “δυσπιστίας” που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή. Αφ’ ενός, εδραίωσε ακόμα περισσότερο την Κυβέρνηση και την συσπειρωμένη Νέα Δημοκρατία. Και αφ΄ετέρου, απέδειξε την αντιπολιτευτική πενία και την διαλυτική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ.
Το σημαντικότερο όμως όλων, είναι το γεγονός ότι η τριήμερη συζήτηση που έγινε στη Βουλή, έδωσε την ευκαιρία στους σκεπτόμενους πολίτες, να συγκρίνουν δυο “διαφορετικούς κόσμους”. Τον κόσμο της ευθύνης και της δημιουργίας που εκφράζει η κυβερνητική παράταξη, και τον κόσμο της μιζέριας και της καταστροφής που αποτυπώνει με κάθε πρωτοβουλία της η παραπαίουσα αντιπολίτευση.
Η πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ήταν ευθύς εξ αρχής μετέωρη. Ανεξάρτητα από την αφορμή, ήταν εμφανή τα πραγματικά αίτια της πρότασης του κ. Τσίπρα, που δεν ήταν άλλα από τον πανικό της δημοσκοπικής κατάρρευσης και των εσωκομματικών αντιπαραθέσεων μεταξύ των συνιστωσών του κόμματος του. Κι αυτό το είχαν σαφώς διαισθανθεί οι βουλευτές και τα στελέχη του. Το απέδειξαν άλλωστε και στις κραυγώδεις τοποθετήσεις τους από το βήμα της Βουλής, όπου έλεγαν άλλα αντ’ άλλων, προσπαθώντας μάταια να αποφύγουν το αναπόφευκτο: τις συγκρίσεις της διαλυτικής διακυβέρνησής τους, με τις αναδημιουργικές επιτυχίες και το έργο της σημερινής Κυβέρνησης, σε όλα τα επίπεδα, εν μέσω μιας παγκόσμιας πανδημίας αλλά και διαδοχικών απειλητικών κρίσεων που αντιμετωπίστηκαν με πρωτόγνωρη αποφασιστικότητα και ρεαλισμό.
Παρακολουθώντας ο Ελληνικός λαός την τριήμερη συζήτηση που έγινε στη Βουλή, είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί λεπτομερώς στα όσα η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη πέτυχε στα πρώτα δυόμιση χρόνια που βρίσκεται στην εξουσία. Να ακούσει από κάθε Υπουργό τι έχει επιτευχθεί σε κάθε τομέα ευθύνης του. Για πρώτη φορά, άκουσε δια στόματος του Πρωθυπουργού, να αναγνωρίζονται λάθη και παραλείψεις, ειδικά στην αντιμετώπιση της πρωτοφανούς χιονόπτωσης και της ταλαιπωρίας που προκλήθηκε στους συμπολίτες μας στην Αττική. Μια ειλικρινή συγγνώμη (λέξη άγνωστη για τον κ.Τσίπρα) συνοδευόμενη όμως από την διαβεβαίωση ότι αυτά αποτελούν διδάγματα που όχι μόνο δεν θα επαναληφθούν, αλλά θα συντελέσουν στην αναγκαία και σαφή βελτίωση του σχεδιασμού αντιμετώπισης των φαινομένων αυτών της κλιματικής κρίσης.
Είχαν όμως και μια ακόμη επιπλέον διάσταση τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξαν οι πολίτες, μετά το αποκαλυπτικό τελευταίο τριήμερο. Εκτός από την ομόθυμη καταδίκη των ψευδολογιών και του άκρατου λαϊκισμού που συνθέτουν το καταρρέον αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ, το λαϊκό αίσθημα απαιτεί πλέον αλλαγή σελίδας και τακτικής από την αντιπολίτευση.
Δεν αρκείται πλέον ο Ελληνικός λαός σε ανακόλουθες ψευτοδιακηρύξεις και άναρθρες κραυγές. Απαιτεί προτάσεις με σοβαρότητα και ρεαλισμό από τους αντιπολιτευομένους, ειδικά όταν έχουν κυβερνητικές φιλοδοξίες και ονειρεύονται “Ολικές επαναφορές”. Και από τον παραπαίοντα ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και από το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ που, υπό τη νέα ηγεσία του κινείται μέσα σε ένα αδιαπέραστο σύννεφο ασάφειας και πολυγλωσσίας. Γνωρίζουν πλέον καλά οι σκεπτόμενοι πολίτες, ότι το “ήξεις αφήξεις” δεν ωφελεί και ότι μόνο ο καθαρός πολιτικός λόγος και οι διαφανείς πολιτικές διεργασίες, μπορούν να συνδράμουν τις προσπάθειες για επίτευξη προόδου και ανάπτυξης. Και δυστυχώς, οι προϋποθέσεις αυτές δεν εξασφαλίζονται σήμερα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης που θέλουν να εμφανίζονται “προοδευτικά”, αλλά στην πραγματικότητα εκφράζουν τις πιο αποτυχημένες και καταστροφικές πρακτικές του παρελθόντος.

*Βαγγέλης Καρκανάκης
Πρόεδρος ΔΕΕΠ Ν.Δ. Ηρακλείου

Τζάμια-Κορνίζες-Είδη Σκίασης Γκοντές. Τηλ. 2811 21 71 81

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *