Ιεράπετρα: Σορός άνδρα εντοπίστηκε σε παραλία της Χρυσής – Πιθανή σύνδεση με ναυάγιο λέμβου με 60 μετανάστες

ΑΝΑΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΒΥΘΙΣΜΕΝΟΥ ΦΟΥΣΚΩΤΟΥ ΤΟΥ ΝΑΥΑΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΧΙΟ (ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ/EUROKINISSI)

Σορός άνδρα, ο οποίος σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες εκτιμάται ότι είναι μετανάστης, εντοπίστηκε το πρωί του Σαββάτου σε παραλία στη βόρεια πλευρά της νήσου Χρυσής.

Το μακάβριο εύρημα κινητοποίησε τις λιμενικές αρχές, οι οποίες εξετάζουν το ενδεχόμενο να συνδέεται με περιστατικό ναυαγίου που φέρεται να σημειώθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή.

Συγκεκριμένα, η έρευνα στρέφεται προς την αναφορά μετανάστη, σύμφωνα με την οποία λέμβος στην οποία επέβαιναν περίπου 60 άτομα βυθίστηκε στην περιοχή, χωρίς μέχρι στιγμής να είναι γνωστή η τύχη όλων των επιβαινόντων.

Η περισυλλογή της σορού δεν έχει καταστεί ακόμη δυνατή, καθώς οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν από τις πρωινές ώρες δεν επιτρέπουν σε σκάφος του Λιμεναρχείου Ιεράπετρας να προσεγγίσει το νησί.

Οι λιμενικές αρχές παρακολουθούν την εξέλιξη της κατάστασης, με την επιχείρηση προσέγγισης και περισυλλογής να εξαρτάται από τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών.

www.ertnews.gr

Τζάμια-Κορνίζες-Είδη Σκίασης Γκοντές. Τηλ. 2811 21 71 81

About cretapress

Ειδησεογραφικό site Τηλ. Επικοινωνίας 2810 203500

View all posts by cretapress →