Γράφει ο Νίκος Γκοντές.
Στην οικονομία και είναι και το ποιο λογικό μιλάμε με νούμερα. Για το αν θα βγουν τα νούμερα συμβάλλουμε όλοι έτσι ώστε να υπάρχει και ένα κράτος απέναντί μας να μπορεί να ανταπεξέλθει. Έτσι πολλές φορές είτε στην τηλεόραση είτε στο διαδίκτυο θα δούμε κάποια νούμερα. Τα νούμερα αυτά μας λένε άλλοτε ότι είμαστε καλά και άλλες φορές όχι. Λογικό βέβαια είναι για να βγουν αυτοί η αριθμοί πρέπει να υπάρχει εξισορρόπηση και σωστή αναλογία των εσόδων και των εξόδων στον καθένα από εμάς.
Ποια είναι όμως η πραγματικότητα; Οι αριθμοί μπορεί να βγαίνουν από τα γραφεία και από μία μελέτη αλλά ο καθένας από την πλευρά του και ανάλογα τι παλεύει ξέρει αν μπορούν να βγουν ή όχι. Πολλές φορές αυτοί οι αριθμοί είναι τόσο υπερβολικοί πού πρέπει να ξεχειλίζουν τα λεφτά που θα εισπράττει κανείς για να τα δώσει από την άλλη πλευρά. Ουσιαστικά δεν συμβαδίζει το επίπεδο επιβίωσης σε σχέση με αυτά που βγάζουμε και αυτά που μας ζητούν.
Προσωπικά δεν είμαι καλός στα γραπτά αλλά είμαι καλός στην πράξη και γνωρίζω λόγω του ότι είμαι επαγγελματίας και έχω αποκτήσει πλέον εμπειρία. Η λεγόμενη λοιπόν αριθμοί μπορεί να δείχνουν λιγότερη ανεργία ή βελτίωση οικονομίας, αλλά αυτό που θα πρέπει να ρωτήσουν στο κράτος που θέλει να εισπράττει συνέχεια είναι κατά πόσο θα αντέξει ο καθένας να τους τα δίνει και κατά πόσο και πώς βγαίνουν αυτοί οι αριθμοί.
Για να αντέξει ένα κράτος πρέπει να αντέξουμε και εμείς.
Καλή μας δύναμη!