Άλλο ένα έτος έφυγε και δεν το πήραμε χαμπάρι

Άλλο ένα έτος έφυγε και δεν το πήραμε χαμπάρι

Γράφει ο Νίκος Γκοντές

Οι ρυθμοί που δουλεύουμε όλοι σαν να θέλουν να μας κάνουν να μην υπολογίζουμε το χρόνο. Ο χρόνος όμως πάντα μετράει και δεν περιμένει. Έτσι ώρα με την ώρα και μέρα με τη μέρα φτάσαμε στο Δεκέμβριο του 2023. Θα έλεγα ότι αυτή είναι μία ιδιαίτερη χρόνια και όπως κάθε χρόνο το κλασικό που λέμε είναι να φεύγει ο παλιός χρόνος για να έρθει ένας καλύτερος. Φυσικά αυτό βάζουμε πρώτα στο μυαλό μας και έπειτα λέμε ότι ο επόμενος θα είναι χειρότερος. Θεωρώ όμως ότι κάθε χρόνος έχει τα καλά του και τα κακά του.

Η χρονιά αυτή που πέρασε μας βρήκε λίγο πιο ήρεμους όσον αφορά το φαινόμενο κορονοιου όμως ζήσαμε έντονα το φαινόμενο ακρίβεια κάτι που δεν είναι μόνο σε Ελληνικό επίπεδο. Σαφώς και υπάρχει αισχροκέρδεια σε προϊόντα αλλά αυτό γινόταν πάντα. Χαρακτηριστικό φαινόμενο της αισχροκέρδειας συνέβη όταν μεταβήκαμε από τη δραχμή στο ευρώ.

Ένα άλλο που θα πρέπει να το συνηθίσουμε είναι τα ασυνήθιστα καιρικά φαινόμενα. Για παράδειγμα εδώ στην Κρήτη ενώ είχαμε ανάγκη το νερό έκανε καλοκαίρι και στη Θεσσαλία τους έπνιξε με μεγάλες ζημιές σε σπίτια και περιουσίες.

Πρέπει να βλέπουμε το θετικό κομμάτι σε ότι συμβαίνει καθημερινά. Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο να τρέχουμε τόσο πολύ και δεν ξέρουμε το γιατί. Είναι σαν να μην έχουμε συνειδητοποιήσει το χρόνο που όπως προείπα παραπάνω κυλάει αλλά πρέπει να τον χρησιμοποιήσουμε θετικά και όχι να είμαστε σαν κυνηγημένοι. Αυτός όντως τρέχει πάντα αλλά εμείς πρέπει να του δείξουμε πως πρέπει να τον δουλέψουμε.

Εύχομαι ολόψυχα καλές γιορτές, γαλήνη,ηρεμία και υγεία σε όλους.

Τζάμια-Κορνίζες-Είδη Σκίασης Γκοντές. Τηλ. 2811 21 71 81

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *