Τσίπρας Θεός ο Ράμα , ημίθεος ο Μπορίσοφ

Τσίπρας Θεός ο Ράμα , ημίθεος ο Μπορίσοφ

Γράφει ο Αιμίλιος Παττακός

Οχι κ. Τσίπρα δεν χρειαζόμαστε σύγκριση ούτε με την Αλβανία , ούτε με τη Βουλγαρία ούτε με τα Σκόπια.

Μέρες Άγιες που είναι τώρα δεν χρειάζεται ούτε να μιλάμε για πολιτική ούτε να έχουμε κομματικές αντιπαραθέσεις.

Ο κ.Τσιπρας όμως δεν μας αφήνει να αγιασουμε.

Έδωσε χθες συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό kontra που μέσα στα πολλά που ανέφερε για την οικονομία​ , για την πανδημία , για τη στήριξη που χρειάζεται η κοινωνία και για τις ανάγκες της κοινωνίας για την επόμενη ημέρα , μίλησε για τον τρόπο που διαχειρίστηκε η χώρα τον Κορωνοιό.

Δυσκολεύτηκε όμως να δώσει τα εύσημα στην προσπάθεια της χώρας και της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση του Κορωνοιου και θέλοντας να μειώσει τους εμπλεκόμενους , είπε το εξής:

” Δεν μπορεί να λέει η κυβέρνηση στο άλλο άκρο και να επιχαιρει ότι τα έκανε όλα σωστά και ότι είναι η τελειότερη στον κόσμο , αν είναι έτσι ο Ράμα που έχει μόνο 25 θανάτους είναι Θεός και ο Μπορίσοφ που έχει 35 ημίθεος. ”

Ίσως βέβαια οι μέτριες γνώσεις του στα μαθηματικά δεν τον βοηθούν για να βγάζει συμπεράσματα , αφού κάνει συγκρίσεις σε ανόμοια πράγματα.

Η Αλβανία για παράδειγμα έχει περίπου 2.500.000 πληθυσμό , άρα και η αναλογία με την Ελλάδα που έχει 11.000.000 πληθυσμό και θύματα περίπου 100 .
Άρα αν σύμφωνα με τον Τσίπρα ο Ράμα είναι Θεός , μήπως ο Μητσοτάκης αν δεν είναι παραπάνω είναι τουλάχιστον ίσος με τον Θεό Ράμα;

Όμως σε αυτή την περίπτωση η σύγκριση δεν γίνεται με αυστηρά πληθυσμιακά δεδομένα.
Η Ελλάδα της δεκαετους κρίσης έχει 15 φορές μεγαλύτερο ΑΕΠ​ της Αλβανίας .
Η χώρα μας είναι ένα από τα μεγαλύτερα διαμετακομιστικα κέντρα και συνδέει την Ανατολή με τη Δύση .
Έχει το λιμάνι του Πειραιά που έχει φτάσει το λιμάνι του Ρότερνταμ σε αριθμό εμπορευμάτων.
Αποτελεί μια από τις εμπορικές πύλες της ΕΕ και συμμετέχει στην Συνθήκη του Σεγκεν που επιτρέπει στις χώρες μέλη την μεταξύ τους ελευθερη μετακίνηση των πολιτών.

Η Ελλάδα είναι μια χώρα με 35.000.000 τουρίστες , ενώ στο πρώτο τρίμηνο του έτους που θεωρείται το τρίμηνο με την ηπιότερη κίνηση έχει περίπου τουρισμό που ισούται του πληθυσμού της Αλβανίας.

Δεν μπορεί ένας πρώην πρωθυπουργός της χώρας να μην γνωρίζει τη δυναμική της χώρας του και τις τόσο χαοτικές διαφορές που έχουμε με τη γείτονα χώρα , αλλά και τις άλλες γειτονικές χώρες , οι οποίες επηρεάζουν τις μετακινήσεις των πληθυσμών άρα δίνουν και στον ιό μεγαλύτερη δυναμική;

Πληροφοριακά και τα Σκόπια έχουν 40 θύματα από τον Κορωνοιό , χωρίς να διαφέρουν καθολου από τα οικονομικά δεδομένα της Αλβανίας.
​ Ίσως διαφεύγει στον κ Τσίπρα τα ποσοστά επιδοκιμασίας της κοινής γνώμης που δίνουν ποσοστά αποδοχής στην κυβέρνηση που έχουν πολλά χρόνια να καταγραφούν σε άλλη κυβέρνηση.

Στην ίδια όμως συνέντευξη κάνει και επικοινωνιακά λάθη στην αγωνία του να αντιπολιτευτει τον πρωθυπουργό , απαξιώνοντας τις προσπάθειες με κακίες και ανακρίβειες.

Αναφέρει ότι η χώρα μας βρίσκεται περίπου στη μέση του Παγκόσμιου πίνακα ο οποίος όμως περιλαμβάνει και αρκετές χώρες του Ν ημισφαιρίου που έχουν διαφορετικές κλιματικές συνθήκες.

Μίλησε για τύχη επειδή η κρίση στην Ιταλία μας κτυπησε καμπανάκι.
Μα ξέχασε να πει ότι το ίδιο καμπανάκι κτυπησε και για άλλες χώρες που οι ηγεσίες τους δεν το άκουσαν .
Το καμπανάκι χτύπησε και σε χώρες που συνορευουν με την Ιταλία και από ξηράς όμως οι κυβερνήσεις τους σκέφτηκαν το οικονομικό κόστος και έβαλαν σε δεύτερη μοίρα τις ανθρώπινες ζωές.

Η απόφαση λοιπόν της χώρας μας δεν ήταν εύκολη και πολύ περισσότερο δεν ήταν θέμα τύχης , ήταν γνώσης , σωστής αντίληψης και θέλησης .

Στη συνέχεια του λόγου του ο κ. Τσίπρας αναφέρει πάλι την τύχη ότι η πανδημία χτύπησε Φεβρουάριο και Μάρτιο και όχι την περίοδο του καλοκαιριού με τους πολλούς επισκέπτες .
Όμως με το αν και το εφόσον δεν κάνεις πολιτική.
Στις γειτονικές χώρες​ Ιταλία , Ισπανία , Γαλλία που είχαν πολλαπλάσια κρούσματα και θύματα​ η εμφάνιση και η έξαρση του ιού έγινε την ίδια περίοδο.

Όσο για την εμφάνιση το Φεβρουάριο και το​ Μάρτιο ήταν οι ιδανικές συνθήκες λόγω ψύχους και υγρασίας να αναπτυχθεί και να μεταδοθεί ο ιός και όχι το Καλοκαίρι που σύμφωνα με τους επιστήμονες ο ιός πάνω από μια θερμοκρασία ο ιός ατονεί.

Συνεχίζοντας όμως τις ανακρίβειες και τα ψέματα λέει ότι η Ελλάδα πήρε σχεδόν ταυτόχρονα τις αποφάσεις για κλείσιμο σχολείων , καταστημάτων με όλες τις χώρες πλην Τουρκίας, Βρετανίας και Σουηδίας.
Ως γνωστόν η μισή αλήθεια είναι ένα πολύ μεγάλο ψέμα.

Η Ελλάδα στις αποφάσεις της προηγήθηκε κατά δύο εβδομάδες από τις άλλες χώρες και δεν το έκανε κατόπιν προτροπής ή απόφασης της ΕΕ.
Χώρες όπως η Γαλλία , η Ισπανία , η Ολλανδία , το Βέλγιο , η Ελβετία , η Γερμανία κ.α πήραν τις αποφάσεις τους προς το τέλος Μαρτίου όταν ήδη ο Κορωνοιός είχε δείξει τα δόντια του.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα των Ελλήνων του εξωτερικού που ενώ βρισκόταν σε πιο αναπτυγμένες οικονομικά και με καλύτερο υγειονομικό σύστημα χώρες ήθελαν άμεση επιστροφή στην Ελλάδα για ασφάλεια.

Ίσως θα ήταν καλό για τον κ . Τσίπρα να διαβάσει όπου τα μέτρα και οι ενέργειες της κυβέρνησης τυγχάνουν της απόλυτης επιδοκιμασίας του Ελληνικού λαού.

Όπως φάνηκε από τα λεγόμενα του κ . Τσίπρα με την αναφορά του για προεκλογικό μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη από την χθεσινή εμφάνιση του πρωθυπουργού στην τηλεόραση ενοχλειται μόνο και από το άκουσμα της λέξης εκλογές .
Πράγμα πρωτόγνωρο για αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης που συνηθίζεται να ζητά άμεσα​ και με την πρώτη ευκαιρία εκλογές.
Φαίνεται όμως ο κ. Τσίπρας γνωρίζοντας ότι όποτε γίνουν εκλογές​ , ο ίδιος και το κόμμα του θα καταποντιστούν.

ΥΓ
Ίσως ο κ. Μητσοτάκης να έχει πληρώσει το Bloomberg , New York times , Der Spiegel , The Telegraph , Reuters και πολλά άλλα δημοσιογραφικά σάιτ και εφημερίδες της Ιταλίας , Ισπανίας , Ρωσίας κ.α. χωρών που μίλησαν για το παράδειγμα της Ελλάδας και το θαύμα που συντελέστηκε στη χώρα μας.

Τζάμια-Κορνίζες-Είδη Σκίασης Γκοντές. Τηλ. 2811 21 71 81

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *