Ο Μάξιμος Σενετάκης για ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν Χερσόνησο Μάλια

Ο Μάξιμος Σενετάκης  για ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν Χερσόνησο Μάλια

Με αφορμή τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν την Χερσόνησο και τα Μάλια, ο βουλευτής Ηρακλείου κ. Μάξιμος Σενετάκης αφού ενημερώθηκε εκτενώς από τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας για την εξέλιξη της κατάστασης, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο και ακολούθως προέβη στην παρακάτω δήλωση:

“Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν, για δεύτερη συνεχόμενη φορά μέσα σε λίγο διάστημα, το βόρειο τμήμα του νομού μας δημιουργούν πρωτίστως μέγιστο κίνδυνο για την ζωή και την ασφάλεια των πολιτών.

Για αυτό και απευθύνω έκκληση προς όλους να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμοδίων, προκειμένου να μην έχουμε δυσάρεστα επεισόδια και θρηνήσουμε αδίκως ανθρώπινες ζωές.

Όσο το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη, κύριο μέλημα μας είναι η ανθρώπινη ζωή.

Σε ό,τι αφορά στις τεράστιες καταστροφές που προκαλούνται αυτήν την ώρα σε υποδομές και καλλιέργειες, η Πολιτεία θα μεριμνήσει εκ νέου για την αποκατάσταση τους και την αποζημίωση των πληγέντων.

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, συμφωνήσαμε πως η κατάσταση που δημιουργείται αυτήν την ώρα προσομοιάζει με εκείνη που ζήσαμε πρόσφατα με το χτύπημα του Ιανού. Και ως εκ τούτου θα αντιμετωπιστεί με την αντίστοιχη δέσμη μέτρων.

Όλα αυτά όμως θα γίνουν, σε δεύτερο χρόνο, όταν τα φαινόμενα υποχωρήσουν και καταστεί εφικτή η καταγραφή των ζημιών.

Μέχρι τότε όμως, προέχει η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής που επιχειρούν αυτήν την ώρα στο πεδίο και τους ευχαριστούμε που επιτελούν με αυταπάρνηση το έργο τους, ώστε να μη συμβεί το απευκταίο…”

Μένουμε ασφαλείς! Προστατεύουμε εμάς και τους γύρω μας

Έχετε είδηση; Στείλτε στο viber: 6940042120

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *